vineri, 19 aprilie, 2024

Efectul pe care îl are porumbul fiert asupra organismului: Protejează de o boală gravă

Distribuie:

Publicat:

Pe lângă faptul că are doar 97 de calorii la 100 de grame, porumbul conţine carbohidraţi care ajută la energizarea corpului şi, în acest fel, la împiedicarea procesului de depunere a grăsimilor. Chiar şi prin fierbere, acesta îşi păstrează substanţele nutritive.

Artrită și colesterol

Specialiştii spun că vitamina E din porumbul fiert ne protejează împotriva artritei, scade nivelul colesterolului reducând astfel riscul de ateroscleroză şi, implicit, de infarct. Ajută şi la procesul de reînnoire al celulelor.

Mai mult, porumbul fiert conţine şi potasiu, necesar pentru buna funcţionare a muşchilor şi a inimii. Carbohidraţii cuprinşi în porumb dau energie şi nu permit depunerea grăsimii. Un consum moderat poate duce chiar la scăderea în greutate pentru că anumite molecule din compoziţia porumbului grăbesc degradarea grăsimilor.

Totodată, vitamina A, conţinută în porumb, este un antioxidant natural foarte important pentru sănătate şi funcţionarea corectă a organismului, pentru un metabolism rapid, care te ajută să slăbeşti uşor.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img