vineri, 29 martie, 2024

Egalitatea de gen – Norvegia are echipa unisex la sarituri cu schiurile

Distribuie:

Publicat:

 

Norvegia, una dintre naţiunile majore la sărituri cu schiurile, a anunţat luni fuzionarea echipelor naţionale masculine şi feminine într-o echipă unisex, un pas înainte pentru egalitatea de gen într-o disciplină care rămâne discriminatorie, scrie AFP potrivit Agerpres.

 

Această nouă echipă naţională mixtă va fi compusă din 12 sportivi, şapte bărbaţi şi cinci femei, inclusiv vedetele Halvor Egner Granerud şi Robert Johansson (masculin) şi Maren Lundby şi Silje Opseth (feminin).
Conform sursei citate, înainte de începerea sezonului, toţi sportivii se antrenează şi se pregătesc împreună, indiferent de sex.

''Ideea din spatele acestui lucru este de a evidenţia modul în care lucrăm şi cum am obţinut rezultatele din ultima vreme împreună, într-o comunitate în care băieţii şi fetele s-au antrenat aproape întotdeauna împreună'', a declarat directorul sportiv, Clas Brede Brathen, în timpul un briefing de presă.

Iniţiativa a fost salutată pe reţelele de socializare, care o consideră un pas înainte în ceea ce priveşte paritatea, chiar dacă femeile şi bărbaţii vor continua să concureze în probe separate.

Naţionala norvegiană de sărituri cu schiurile îl are în rândurile sale şi pe Daniel Andre Tande, victima unei accidentări grave la Planica (Slovenia) în martie şi care a fost plasat mai multe zile în comă artificială.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img