vineri, 26 aprilie, 2024

Ei sunt autostopistii liceeni din Calarasi, care au luat viata unui om pentru un motiv absolut aberant

Distribuie:

Publicat:

Crima care a socat prin cruzimea cu care a fost comisa de doi liceeni din Calarasi are o motivatie ce cu greu poate fi inteleasa de o minte normala – unul dintre cei doi criminali dorea cu orice pret sa ajunga la munte, pentru a se intalni cu o femeie in varsta de 28 de ani de care se indragostise.

Cei doi criminali, desi proveneau din familii  organizate, cu situatie materiala buna, isi doreau mai mult.

”Ar fi vrut bani si mai multi, dar si o masina ca sa poata ajunge undeva la munte, unde locuia o tanara de 28 de ani pe care o placea. Nu s-au gandit o clipa la consecintele faptelor lor, nu au luat in calcul ca vor fi prinsi. Cred ca au vazut prea multe filme ori partea internautica le-a dat idei. Pana la acest moment, mobilul crimei pare inexplicabil”, sustin politistii. Pentru a ajunge sa aiba la dispozitie o masina, cei doi liceeni nu au gasit alta metoda decat cea a uciderii soferului. Timp de o saptamana si-au pus la punct planu – ucid pe cineva si fug cu autoturismul, asta, chiar daca niciunul nu avea permis de conducere. In acest sens, au mers la Slobozia si au achizitionat doua cutite tip-fluture, deosebit pe periculoase, pe care, in seara zilei de 24 noiembrie, le-au asezat cu grija in buzunar si, fara sa dea ceva de banuit celor din familie, pe inserat ,au iesit sa dea atacul.

Localitatea Drajna in care locuiesc are iesire la DN 3A, care duce la Fetesti. In dreptul restaurantului de la intersectie, minorii au inceput sa faca semne disperate cu mana soferilor pentru a-i lua la ocazie. Stabilisera de acasa sa actioneze amandoi rapid pentru a-l ucide pe sofer, dupa care sa fuga cu masina.

Afara se inserase, iar la scurt timp dupa ce au iesit in strada, un Logan rosu a oprit langa ei. Erau sotii Violeta si Ion Constantin care mergeau in vizita la parinti in comuna Stefan cel Mare. I-au luat in masina pe cei doi tineri care au spus ca doresc sa coboare la bariera din satul Tudor Vladimirescu. Au mers alaturi de victime pret de 5-10 minute, fara sa poarte vreo discutie. Cand sa coboare, liceenii, aflati pe bancheta din spate i-au atacat cu cutitele. Adolescentul de 18 ani i-a taiat gatul soferului, iar cel de 16 ani a atacat-o pe femeie.

Cu prezenta de spirit, femeia s-a aparat si i-a dat peste mana atacatorului care a scapat cutitul in masina, descoperit ulterior de anchetatori, reusind s-o raneasca doar in omoplat.

Imediat dupa comiterea faptei, autorii au coborat din masina sotilor Constantin si pret de cateva secunde au urmarit ce se intampla in urma lor. L-au vazut pe sofer, pe Ion Constantin cum a coborat cu ultimele puteri de la volan, si-a desfacut cureaua de la pantaloni si s-a prabusit. De altfel, acesta si-a dat ultima suflare la fata locului, rana de la gat fiindu-i fatala. Speriati, tinerii au fugit inapoi spre casa. S-au spalat, s-au schimbat de haine si au stat linistiti, negandindu-se nicio clipa ca vor fi prinsi. Timp de o saptamana, ei si-au continuat viata normal. Au mers la scoala, unul dintre ei, elev in clasa a XII-a la Liceul Tehnologic Alexandru Ioan Cuza din Slobozia, iar celalalt, la Calarasi, la liceul Danubius.

Mai mult decat atat, tanarul de 18 ani si-a serbat chiar si majoratul, la trei zile de la crima, luni, pe 27 noiembrie, la data comiterii faptei el fiind minor.

Vineri seara, dupa sute de persoane audiate, amprente prelevate de la fata locului, vizionari de inregistrari de pe camere video, anchetatorii au ajuns la locuintele suspectilor. Cutitul cu care a fost ucis Ion Constantin a fost gasit ascuns la locuinta tanarului de 18 ani. Dupa o noapte intreaga de audieri, suspectii au fost prezentati Tribunalului Calarasi care a emis mandate de arestare preventiva, sambata dimineata,  pentru omor deosebit de grav si tentativa de omor. Cei doi suspecti risca o pedeapsa cuprinsa intre 15 si 25 de ani inchisoare.b

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img