News Flash:

Ei sunt elevii de zece ai Vasluiului

5 Iulie 2016
2269 Vizualizari | 0 Comentarii
Ani intregi de pregatire si foarte multa ambitie. Asta spun elevii de zece ai judetul Vaslui ca a stat la baza succesului si la performanta de a lua zece pe linie la unul dintre cele mai importante examene din experienta unui om. Cei sapte elevi care vor intra la cele mai bune licee din Vaslui, fac cinste judetului.

Sapte elevi din intreg judetul au obtinut nota zece la ambele probe. Cei sapte zecisti sunt: Iuliana Alexandru, David Bejenariu, ambii de la Scoala ”Mihai Eminescu” Vaslui, Marius Butnaru – Scoala ”Mihai David” Negresti, Miruna Lupascu – Scoala ”Constantin Parfene” Vaslui. Petronela Beatrice Nanea – Scoala ”Episcop Iacov Antonovi” Barlad si Ioana Raluca Nastasa – Scoala ”Mihai David” Negresti.

La nivelul municipiului, patru scoli au obtinut procent maxim.  Anul acesta suprematia revine Scolii ”Mihai Eminescu”, unde, pe langa faptul ca toti elevii au obtinut medii de trecere, aproape 34% au avut medii peste 9.00. Scoala gimnaziala numarul 6, cum mai este denumita unitatea scoalara, ramane de ceva vreme una din cele mai bune scoli din Moldova si cea mai buna din judet.  Gimnaziul “Mihai Eminescu” a reusit sa se mentina in top datorita elevilor si profesorilor foarte buni. Unii elevi care invata aici, au fost numiti de dascalii lor, mici genii. Este si cazul elevilor Alexandru Iuliana Alexandra si Bejenariu David Cosmin. Doua genii care de-a lungul anilor au luat zeci de premii la olimpiade si concursuri scolare. Dar, ca sa demonstreze tuturor ca sunt intr-adevar elevi foarte buni, la Evaluarea Nationala au luat media 10. „Credem ca aceasta frumoasa performanta este consecinta pozitiva a mai multor factori, de care cadrele didactice ale scolii noastre au tinut seama in lucrul cu elevii. Multi dintre ei au muncit constant si cu seriozitate, au avut exercitiul participarii la olimpiade si concursuri scolare, invatand ce este competitivitatea si generand, la randul lor, aceasta atitudine in colectivele din care au facut parte. Mediul stimulativ, exemplele motivante si o buna valorificare a resurselor intelectuale ale elevilor nostri au favorizat invatarea eficienta, care a condus la rezultatele inregistrate“, spun dascalii celor doi elevi. Despre copiii care au luat nota 10 curat la Evaluarea Nationala, se poate spune ca nu au gresit nici macar o virgula. Emotiile, sacrificiile si eforturile din ultimii ani i-au ajutata sa ajunga la un asemenea rezultat de exceptie.Absolventii recunosc ca au cam uitat de Facebook si de socializare in ultima perioada.

Dupa multa pregatire si ore dedicate invatatului, cei sapte elevi de media 10 isi pot lua in sfarsit vacanta, insa nu inainte de a completa fisa de inscriere la liceu. O formalitate, de altfel, caci vor intra unde vor fara nici o emotie. Daca multi dintre colegii lor vor trece zeci de optiuni, pentru ei este suficienta o singura optiune pe acea lista. Toti cei sapte elevi cu media de admitere 10 pentru liceu sunt si olimpici la una sau mai multe discipline. De exemplu, profesorii elevei Alexandru Iuliana Alexandra povestesc ca a dolescenta a atins performanta de a participa la mai multe olimpiade de-a lungul anilor. Alexandra spune ca, desi poate nu pare, in spatele acestor rezultate se afla multa munca, multe sacrificii, dar si multe incurajari din partea parintilor si a profesorilor.

“Ma asteptam sa avem rezultate foarte bune pentru ca am avut si anul acesta o serie foarte buna. I-am vazut bucurosi si increzatori pe elevi cand am mers sa stampilez foile de examen”, ne-a declarat profesorul Pavelina Taune. Potrivit acesteia, elevii cu lucrari perfecte au confirmat rezultatele bune din gimnaziu, pe care l-au absolvit cu media maxima. “Acesti copii au media 10 in toti anii de gimnaziu si vor intra la liceu cu 10”.

Topul celor mai bune scoli

    Scoala ”Mihai Eminescu” 100% Toti cei de 65 elevi au obtinut medii peste 5.00. Doi elevi au obtinut media 10: Alexandru Iuliana Alexandra si Bejenariu David Cosmin. 22 de elevi, peste 33,84%  au obtinut medii peste 9.00

    Liceul ”Mihail Kogalniceanu” 100% 18 elevi prezenti, toti promovati, 5 medii peste 9. Cea mai mare medie 9.95 – Gutu Alexandru Mihai. Cea mai mica nota 5.30. Desi au promovat toti elevii de la LMK, notele obtinute in acest an sunt modeste, raportat la traditia liceului.

    Scoala ”Mihail Savodeanu” 100%  31 elevi prezenti. Cinci elevi au obtinut media peste 9.00. Cea mai mare medie – 9.37 – Turcu Sabina.

    Scoala ”Dimitrie Cantemir” 100% 19 elevi prezenti, toti promovati. Patru elevi au luat note peste 9.00. Cea mai mare medie – 9.55, Andreea – Florin Ciurescu si Stefania Iftode.

    Scoala ”Constantin Parfene”  98, 43%  64 elevi prezenti, 63 promovati.  Cea mai mare nota 10 – Lupascu Miruna Stefania. 13 elevi din 63 (20,63%) au obtinut medii peste 9.00

    Scoala ”Elena Cuza”  – 93,10% 58 elevi prezenti, din care 54 au primit note de trecere. Cea mai mare nota a apartinut Alex Mihai Serafim – 9.90. 11 elevi au obtinut medii peste 9.00

    Scoala ”Constantin Motas” – 90%  20 prezenti, 18 au luat nota de trecere. Cea mai mare nota 9.50 – Andronic Dragos Sebastian. Patru elevi cu media peste 9.00.

    Scoala ”Stefan cel Mare” – 86,73% 98 elevi prezenti, din care 13 au luat note sub 5.00. S-au inregistrat  15 medii peste 9.00 (15,30%) Cea mai mare medie 9.82 0- Lupu Carmen Ana Maria.

    Scoala ”Alexandra Nechita” – 80% 20 prezenti – 4 medii sub 5.00 . Cea mai mare nota 9.90 – Denisa Elena Zota. In total, sase elevi au obtinut medii peste 9.00.

    Scoala ”Vasile Alecsandri” – 72,54% 51 elevi, 37 au luat note peste 5.

Doi elevi au obtinut media peste 9.00. Cea mai mare medie 9.85 –Postolache Amalia Maria.

    Scoala ”Alexandru Ioan Cuza” Vaslui, 50% 12 prezenti, 6 promovati. Cea mai mare nota 6,17 – Daniela Madalina Butnaru, de altfel si singura medie peste 6.00.

Din cei 3.509 elevi din judetul Vaslui au sustinut Evaluarea Nationala in intervalul 27-29 iunie, 2.420 au obtinut media generala peste 5.00, procentul de promovare, la nivel e judet fiind de 69,73%, cu trei procente mai putin decat rezultatele obtinute la Evaluarea Nationala 2015. Din totalul elevilor care au sustinut examenul , 248 de au obtinut medii intre 9.00 si 10.00.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 23 queries | Mysql time :0.051107 (s)