joi, 25 aprilie, 2024

El este barbatul care si-a transformat PASIUNEA in MESERIE! Job-ul sau este RAR INTALNIT in Romania

Distribuie:

Publicat:

Un iubitor de caini din Targu Mures, Titi Chiper, a reusit sa isi transforme pasiunea pentru patrupede intr-o meserie, deocamdata unica in Targu Mures, aceea de Dog Walker sau Dog Sitter.

Aceasta meserie nu este altceva decat plimbarea zilnica a cainilor in locul stapanilor, care astfel sunt scutiti de stresul de a se trezi cu noaptea in cap pentru a ocupa de animale inainte de a merge la serviciu.

”De douazeci de ani tot tin caini, nu-i greu deloc. M-am gandit acum de vreo doua luni la aceasta activitate, acum sunt la inceput. Dog sitterii au succes in orasele mari, acolo unde oamenii sunt din ce in ce mai ocupati, dar nu vor sa renunte la caini (…) Nu e nevoie de foarte multa pregatire, ci doar de implicare si dragoste pentru animale. E frumos sa castigi bani facand ceea ce iti place”, spune Titi Chiper.

El arata ca si fiica sa de 16 ani il mai ajuta uneori in aceasta activitate, mai ales ca in familia lor cateii sunt prezenti de foarte multi ani.

“Cateodata imi mai sare in ajutor si fiica mea, Catalina, in varsta de 16 ani, care a crescut alaturi de catei, ii respecta, ii iubeste, are grija de ei si e foarte responsabila. In cazul Catalinei, cainii au fost mereu cei mai buni prieteni. Nu s-a dat inapoi de la aceasta idee, stiind ca fiecare animal de companie are nevoie de atentie pentru a uita de dorul stapanului. Totul a inceput din pasiunea noastra pentru caini. Am inceput totul din pasiune si din dragoste pentru catei. Primul catel l-am avut la 5 ani, acum 35 de ani, si de atunci am simtit iubire si respect fata de ei. Ma descurc in psihologia canina, am crescut mai multi caini in ultimii 20 de ani, le-am oferit dresajul de baza. Stiu sa le ofer respect si incredere. Momentan avem doi catei, membri de familie, un Boxer German si un Amstaff Blue, ambii masculi”, a declarat Titi Chiper.

Acesta si-a expus ideea pe o pagina de socializare, pe care a postat faptul ca iubeste cainii indiferent de talie sau de rasa si ca se ofera sa plimbe cainii celor carora timpul nu le permite, iar de aici pana la pornirea unei afaceri nu a fost decat un pas.

”Plimbam cainii in zone alese de stapanii acestora sau alese de noi, iar plimbarile se fac individual pentru a evita eventualele interactiuni intre caini. Ca sa stabilim o legatura intre noi, pentru inceput ii plimbam in lesa, ii rasfatam, ne jucam, alergam si ne intoarcem fericiti acasa. Stapanii primesc bonus poze si filmulete din timpul petrecut de Dog Walker cu cainele. Stim ca unele rase se deshidrateaza mai repede de aceea avem cu noi in permanenta apa proaspata pentru a-si recapata puterile si a putea alerga fara griji. Mai mult de atat, oferim recompense cateilor ascultatori. Exista anumite legi cu privire la ‘cainii periculosi’, pe care ii plimbam cu botnita in locurile publice (…) In caz de nevoie, pentru vizite de rutina la veterinar sau vaccinuri, o facem cu mare drag. Putem merge la cabinetul unde este inregistrat cainele sau ii putem recomanda stapanului un cabinet veterinar, saloane de infrumusetare canina unde putem duce cainele. Nu tinem cont daca are pedigree, daca e de rasa sau metis, daca e mic sau mare. Pentru noi, toti sunt la fel de frumosi si inteligenti”, a mai afirmat Titi Chiper.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img