joi, 25 aprilie, 2024

El este EROUL de la tragedia din Manchester! Omul strazii care a scos cuiele infipte de suflul exploziei in fetele copiilor: “Erau acoperiti de sange, plangand si tipand”

Distribuie:

Publicat:

22 de oameni au murit, inclusiv o fetita de opt ani, si 59 au fost raniti, dupa ce un atacator sinucigas nascut din refugiati libieni si-a detonat centura cu exblozibili intr-un foaier dintre Manchester Arena si gara Victoria.

Deflagratia a avut loc in timp ce multimea incerca sa paraseasca Manchester Arena in urma unui concert sustinut de cantareata americana Ariana Grande.

Arena are o capacitate de 21.000 de oameni si era plin. Erau foarte multi copii, iar unii nu erau insotiti de parinti. 

”Facem eforturi sa intelegem gandirea denaturata si bolnava care vede un loc intesat cu copii nu ca pe o scena de pretuit, ci ca pe oportunitatea unui carnagiu”, a declarat premierul britanic Theresa May.

Dupa atacul devastator din Manchester, au inceput sa iasa la iveala povesti cutremuratoare. Cei care au scapat cu viata isi sterg lacrimile si isi amintesc datorita cui traiesc. Iar unul dintre eroii serii fatidice este tanarul Stephen Jones, un om care traieste pe strazi si care luni se afla in fata Manchester Arena.

Stephen dormea cand a auzit explozia. Nu a stat nicio clipa pe ganduri si a fugit sa ajute. A gasit multi copii plini de sange care plangeau si tipau dupa ajutor. 
“Intai s-a auzit un zgomot, am crezut ca e un foc de artificii, dupa care a urmat o explozie puternica. Am simtit suflul ei si apoi toata lumea a inceput sa tipe si sa fuga. Eu si amicul meu ne-am ridicat si am luat-o la fuga. Ne-am dat seama ce se intamplase si ne-am intors. Ieseau femei si copii plini de sange.

Suntem oameni, avem inca o inima, avem inca instinctul de a-i ajuta pe altii si asta am facut. Bineinteles ca atunci cand am vazut copiii in starea aceea am sarit in ajutor. Erau copii, multi copii acoperiti de sange, plangand si tipand. Daca nu ajutam, nu as mai fi putut trai, nu m-as fi impacat cu faptul ca am plecat si i-am lasat asa”, a declarat Stephen pentru ITN.

Tanarul impreuna cu amicul lui au sters de sange chipurile copiilor, in timp ce parintii lor erau in stare de soc.

Faptele lui Parker nu au ramas neobservate, multi numindu-l erou pe retelele de socializare. Mai mult, sensibilizati de situatia tanarului de 32 de ani, oamenii au creat un fond de care el sa beneficieze, pe Just Giving. 

Ieri, ISIS a revendicat atacul, iar politia britanica a dat publicitatii identitatea atacatorului. Tot ieri, Theresa May a avertizat ca Marea Britanie a ridicat gradul amenintarii de securitate la nivelul critic, ceea ce inseamna ca un atac este acum iminent.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img