News Flash:

El este romanul cu contul secret de 800 mil. dolari la HSBC!

17 Februarie 2015
1670 Vizualizari | 0 Comentarii
Marcel Adams, un om de afaceri canadian, nascut in 1920 in Romania, este cel care a avut un cont de aproape 830 de milioane de dolari la filiala elvetiana a bancii HSBC, scrie gandul. Adams, nascut Abramovici, a fugit din Romania condusa de regimul Antonescu in timpul celui de-al doilea razboi mondial, este un magnat al imobiliarelor in Canada si nu are afaceri in Romania.

Familia Adams este, potrivit Radio Canada, printre cele mai bogate din Canada. Marcel Adams, 94 de ani, si fiul sau Sylvan, cel care ii administreaza afacerile, au facut avere din imobiliare si din constructia de centre comerciale, printre care Galeries de la Capitale, din Quebec si Quartier DIX30 din Brossard.

Cei doi si-au deschis in 2004 conturile la filiala elvetiana a bancii britanice HSBC. Potrivit documentelor interne ale HSBC, din perioada 2006 si 2007, Sylvian Adams detinea in conturi o suma colosala: peste 800 de milioane de dolari. Contul era deschis in numele bancii Summit International, o banca din Barbados, detinuta tot de familia Adams din 2006, conform Radio Canada. Sylvan Adams sustine ca si-a declarat la fisc conturi din Elvetia.

Potrivit paginii oficiale a bancii Summit International, institutia a fost creata pentru a administra averea unei familii canadiene, fara sa-i mentioneze numele. Banca are active in valoare de peste un miliard de dolari americani si isi ofera serviciile doar unui numar restrans de familii si persoane.

Marcel Adams s-a nascut in 1920, la Piatra Neamt, in Romania si se numea Marcel Abramovici. Conform Academiei de Stiinte Exacte si Umaniste din Israel, el a evadat dintr-o inchisoare unde era supus la munca silnica, in 1944, pe cand Romania era condusa efectiv de maresalul Ion Antonescu. Adams a fugit in Israel, cu ajutorul Agentiei Evreiesti, si s-a stabilit la Pardes Hanna, langa Haifa, luptand in razboiul de Independenta al Israelului.

Adams a plecat in Canada in 1951 si a muncit ca tabacar. Si-a facut averea din proprietati imobiliare, detinand in prezent multe cladiri din estul Canadei, printre care Galeries de la Capitale, din Quebec, cel mai mare mall din regiune. In prezent, el locuieste la Montreal, cu familia.

marcel adams
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 23 queries | Mysql time :0.035349 (s)