joi, 18 aprilie, 2024

Elementul crucial în organismul tău: Semnele care te anunță că ai lipsă de calciu

Distribuie:

Publicat:

Chiar dacă semnele nu sunt întotdeauna evidente, carenţele vitaminice pot exista şi adesea pot fi descoperite mult prea târziu.

Calciul este unul dintre elementele vitale pentru buna funcţionare a organismului tău, mai ales pentru a menţine masa osoasă într-o stare optimă.

Deficitul acestui element din organismul uman este una dintre cele mai des întâlnite probleme la nivel mondial, iar potrivit womenshealthmag.com, în America un sfert din populaţie se cofruntă cu această deficienţă.

Cât de necesar este calciul?

Am putea spune despre calciu că este un element crucial în organismul uman deoarece este implicat în mai multe procese dintre care cele mai importante sunt funcţia de coagulare a sângelui, trimiterea impulsurlor nervoase, contracţiie musculare, menţinerea tensiunii artriale, nu doar menţinerea sănătăţii masei osoase.

Atunci când în organism nivelul de calciu scade, toate funcţii expuse mai sus sunt afectate, şi din păcate nu există simptome clare care să îţi indice că te confrunţi cu o astfel de deficienţă.

Însă trebuie verificat periodic deoarece lipsa lui te predispune mai ales la apariţia fracturilor şi la apariţia osteoporozei.

Apar cârceii mai ales noaptea. Te confrunţi cu această problemă?

Cârceii apar din cauza crampelor musculare şi a contracţiilor necontrolate ale musculaturii atunci când în organism nu se regăseşte un nivel optim de calciu. Astfel zonele cele mai afectate sunt zona gambelor sau chiar suprafaţa talpei.

El este responsabil cu transmiterea unor impulsuri nervoase iar în absenţa sa terminaţiile nervoase vor declanşa impulsuri necontrolate care se concretizează şi prin apariţia cârceilor.

Tot mai multe carii?

Cea mai mare parte de calciu din organism de regăseşte în oase şi în dantură. Atunci când alimentaţia ta este slab nutritivă şi nu îţi furnizează toate elementele esenţiale, organismul îţi va procura necesarul de calciu tocmai din oase şi din dantură. Astfel apar carii şi fracturile tot mai dese.

Nu este deloc de neglijat acest aspect, pe lângă vizita la medicul stomatolog trebuie să reglementezi şi valoarea nutriţională a alimentaţiei tale.

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img