vineri, 19 aprilie, 2024

Elena Udrea rupe tacerea dupa afirmatiile lui Sebastian Ghita: “Nu inteleg ce jocuri face. Orice ar fi, SRI si Maior trebuie sa fie bine”

Distribuie:

Publicat:

Elena Udrea a precizat, pe Facebook, dupa afirmatiile lui Sebastian Ghita privind pozele de la Paris, ca nu stie ce contine raportul dat de SRI lui Traian Basescu si cere desecretizarea acestuia, precizand ca nu intelege ce jocuri face Ghita, dar ca "orice ar fi SRI si Maior trebuie sa iasa bine".

"Desi m-a prins episodul din interviul cu Sebi Ghita la spital si am cu totul alte prioritati, avand in vedere ca am fost subiect al acestei filmari, probabil pentru ca in celelalte episoade nu reuseste sa rupa gura targului cu nimic, vreau sa ii raspund scurt amicului meu de la Belgrad. Nu inteleg ce jocuri face, decat ca nu isi reneaga originile, orice ar fi SRI si Maior trebuie sa fie bine…", isi incepe postarea de pe pagina de Facebook Elena Udrea.

Referitor la pozele cu ea si Alina Bica de la Paris, fostul ministru se intreaba retoric de unde stie Sebastian Ghita ce contine raportul SRI inaintat lui Traian Basescu.

"Eu, care eram vizata si mult mai apropiata de Presedintele care l-a cerut si l-a citit, habar nu am ce contine. Dar sunt sigura ca daca ar fi avut o singura referire la vreo fapta de-a mea, de-a lui Bica, in afara legii, as fi aflat pe loc. Oricum, ca sa ne lamurim, cer desecretizarea lui. Ma mir ca acum spune altceva, dupa ce zilele trecute tot Ghita declara ca a fost sunat de Coldea in ziua in care au fost publicate pozele in mod clandestin pe internet, care i-a dat un IP al unui site de pe care urma sa preia fotografiile cu mine si cu Bica, pentru a le da intr-un mare show tv, la televiziunea facuta impreuna de ei. Ceea ce s-a si intamplat atunci", a mai scris Elena Udrea.

Fostul ministru al Turismului mai transmite ca nu a vrut sa preia Realitatea, asa cum a declarat Sebastian Ghita, si nici nu avea cum, ci Sebastian Ghita a luat-o, cu ajutorul lui George Maior si Florian Coldea.

"Eu m-am opus explicit preluarii, le-am reprosat celor din conducerea SRI etc., lucruri despre care vorbesc in Jurnalul meu, ba chiar am si spus public. De ce era nevoie sa aiba televiziune, am vazut ulterior, cand atacul la Traian Basescu, la mine si altii de pe lista neagra a fostului adjunct SRI se dadea prin Rtv mai ceva ca prin A3. Sigur, erau vremurile cand Sebi era inca prieten cu Coldea", completeaza Elena Udrea.

Fostul parlamentar sustine ca, referitor la "povestile pe care le-ar fi auzit de la SRI cu dosare cu arabi si nu mai stiu ce", si acest episod este descris de ea in jurnal, apoi l-a dat exemplu si public de cateva ori, ca proba a implicarii lui Florian Coldea in afaceri.

"Dar, si aici e mai simplu decat desecretizarea Raportului, il rog/autorizez pe domnul Cristoiu sa publice secventele din Jurnal despre care discuta Sebi Ghita, ca sa ne lamurim. In concluzie, pot sa presupun doar ca ii e foarte greu in Serbia si ca nici el nu mai stie cui sa ii faca pe plac, ca sa ii fie bine. Adica exact ce a facut mereu…", conchide fostul ministru.

Sebastian Ghita a precizat, luni seara, intr-un interviu, ca zece oameni din Bucuresti stiau ca vor aparea pozele cu Elena Udrea si Alina Bica din Franta, fostul deputat precizand ca nu el a facut site-ul pe care au aparut fotografiile, dar ca stia de existenta acestuia.

"Cineva care a avut un interes sa influenteze rezultatul din alegerile prezidentiale, adica s-o puna pe Elena Udrea in urma Monicai Macovei. (..) Nici Udrea si Bica nu erau usi de biserica. Si sunt convins ca Coldea i-a spus presedintelui cu mult timp inaine: „Nu cu Bica, nu e bine. Nu e in regula, domnule presedinte”. Acea institutie, DIICOT, va porni pe un drum mafiotic. Basescu nu asculta de serviciu, asculta mai mult de Udrea. Si daca Coldea i-a pus presedintelui in fata un raport, cu opera, viata si activitatea Bica – Udrea, cred ca Basescu a zis: „Da, da-ne Coldeo poze. Fugiti cu raportul asta de aici”. Coldea i-a zis: „Bine, va facem un raport cu ce crede serviciul despre Bica si pozele de la Paris”. Si daca i-au scris acolo hotii, arabi, furturi, TVA-uri, te mir ce minuni, Basescu mai, mai ca nu a facut infarct", a declarat Sebastian Ghita, intr-un interviu difuzat de Evenimentul Zilei.

Solicitat sa comenteze daca, dupa parerea sa, Traian Basescu i-a spus Elenei Udrea ce continea raportul SRI privind aceste poze, fostul parlamentar a declarat ca e foarte posibil.

"Se poate, pareau ca schimba destul de multe informatii. Se poate sa-i fi spus, dar era irelevant. Cert e ca au uitat de poze dupa ce au citit raportul (…) "E greu sa te feresti de SRI, sa nu stie SRI-ul ceva. Doar Bica si cu Udrea erau naive. Udrea credea ca daca o pune pe Alina Bica sefa la DIICOT si-a luat o procuratura pe persoana fizica si fac arestari, vand dosare, iau dosare, pun dosare. Totusi, intr-un stat serios nu poti lasa pe cineva sa tranzactioneze dosare", a spus Ghita.

Fostul deputat a mai spus ca scopul urmarit prin publicarea respectivelor poze era ca Elena Udrea sa fie impiedicata sa ajunga presedinte, pentru ca ar fi urmarit sa-l desemneze pe Traian Basescu premier. Totodata, Sebastian Ghita a mai spus ca operatiunea publicarii respectivelor fotografii a apartinut unor angajati din serviciile de informatii, suspectandu-l pe Florian Coldea.

"Erau mai multe persoane din Bucuresti care stiau ca o sa apara poze cu Bica si Udrea pe un site. Stiau 10 insi din Bucuresti. N-a stiut nimeni ca o sa dispara, dar dupa ce si-a luat fiecare pozele… site-ul asta a disparut si nici nu l-a mai gasit nimeni", a concluzionat fostul deputat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img