vineri, 19 aprilie, 2024

Elevi si profesori din patru tari diferite au fost primiti la Husi in spirit traditional cu paine si sare – FOTO

Distribuie:

Publicat:

In saptamana 21-25 octombrie 2019, comunitatea huseana a fost gazda unui eveniment care s-a desfasurat la Scoala Gimnaziala" Mihail Sadoveanu ", in cadrul proiectului Erasmus + "Let's tell your story ", proiect coordonat de catre dna Corina Sujdea.

In cadrul activitatilor au participat 44 de persoane: alaturi de elevii si profesorii huseni au participat elevi,  profesori si parinti din SpaniaPolonia,  Turcia si Bulgaria.

Echipa din proiect a fost sustinuta, pe toata perioada desfasurarii activitatilor,  de catre primarul municipiului Husi,  ing. Ioan Ciupilan,  fiind prezent alaturi de echipa de proiect din scoala,  inca de la festivitatea de deschidere.

Deasemeni,  la deschidere a participat si dna inspector Landiana Mihnevicireprezentanta ISJ Vaslui si,  nu in ultimul rand, conducerea scolii reprezentata prin directorul adjunct,  prof. Gabriel Brinza.

In prima zi,  oaspetii au fost intampinati cu paine si sare, cum e obiceiul la noi la romani. Pe parcursul saptamanii au fost organizate activitati didactice,  cum ar fi: ateliere de lucru,  asistente la clasa,  prezentari power point ale povestilor create de elevii din cele 5 tari partenere ale proiectului.

Avand in vedere ca tema proiectului este "Sa ne spunem povestea ", zi de zi, oaspetii au putut sa admire frumusetea meleagurilor moldovenesti,  sa cunoasca cultura si traditiile noastre.

A fost efectuata o vizita la Scoala Gimnaziala nr. 1 Poganesti,  com. Stanilesti,  de unde oaspetii nostri au plecat incantati de multitudinea si diversitatea obiectelor lucrate manual de elevii indrumati de cadrele didactice ale acestei scoli.

Activitatea s-a incheiat cu o cina festiva traditionala la care au participat 93 de persoane. Pe langa oaspetii nostri, au fost alaturi si elevii huseni implicati in proiect,  impreuna cu familiile lor, dar si cadre didactice din scoala.

Despartirea a fost plina de emotie,  iar de la coordonatorii tarilor participante s-au primit numai cuvinte de lauda si de multumiri.

"Va vom lua cu noi,  in inimile noastre " a spus coordonatoarea proiectului din Spania,  dna Noemi Gonzales Diaz.

"Multumiri nesfarsite pentru buna organizare si momentele unice pe care ni le-ati oferit ", a spus coordonatoarea Turciei.

"Totul a fost minunat,  si abia astept sa ne revedem ", a spus coordonatoarea din Polonia.
"Interesante activitati,  oameni si locuri de neuitat ", au fost cuvintele coordonatoarei din Bulgaria.

Produs de diseminare creat cu sprijinul financiar al  Programului Erasmus+  al Comisiei Europene KA2, Parteneriate Strategice in domeniul Educatiei Scolare

Nota. Sprijinul financial al  Comisiei Europene pentru  productia acestei publicatii nu constituie o aprobare a continuturilor care reflecta numai opiniile autorilor si Comisia nu poate fi facuta responsabila pentru orice utilizare a informatiilor prezentate in document.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img