vineri, 26 aprilie, 2024

Elevii ar putea fi chemati si sambata la scoala (ministru)

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus că elevii ar putea fi chemaţi la şcoală şi sâmbăta pentru a recupera materia pierdută, asta dacă se vor redeschide școlile. Dacă nu se poate prezență fizică în școli, atunci „vom avea o mare problemă”, a precizat ministrul.

„Printre cele 7.203 şcoli nu este nici una care să spună că nu are nevoie de nici un fel de acţiune remedială. Sunt convins că fiecare profesor va trebui să se implice în aceste acţiuni remediale. Am căzut de acord că trebuie făcute faţă în faţă. Acţiunile remediale trebuie făcute peste programul specific clasei aferent semestrului doi. Deci, este clar că trebuie să vină mai multe ore la şcoală. Pot însemna şi ore pe parcursul zilelor de sâmbătă, dar vom vedea care e disponibilitatea în funcţie de specificul fiecărei şcoli,” a declarat ministrul Educației la Europa FM.

Ulterior, ministrul a afirmat la Antena 3 că este posibil să fie amânată încheierea mediilor pentru ca elevii să aibă timp să facă orele suplimentare și să-și recupereze materia. „Va fi o mare, mare problema daca nu se va putea prezenta fizica”, a adăugat Sorin Cîmpeanu la Antena 3. Ministrul nu exclude ca din examene să fie eliminată o parte din materie dacă elevii nu au reușit să o parcurgă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img