News Flash:

"Elevii au nevoie de educatie, nu de camerele video"

13 Noiembrie 2013
2375 Vizualizari | 0 Comentarii
Camere Video Scoli
Elevii nu trebuie neaparat supravegheati cu camere video, este parerea lui Radu Renga, prefectul de Vaslui. In opinia lui, trebuie asigurata siguranta locuitorilor din fiecare catun, iar elevii educati, nu urmariti la fiecare pas.

"Sa nu ne ducem spre romanul lui George Orwell, "1984"! Nu-mi doresc acest lucru", spune prefectul Radu Renga. in opinia lui, scolile din mediul rural nu vor putea fi dotate prea curand cu sisteme de supravegheat fiindca nu sunt fonduri. Acest lucru nu ar trebui insa sa deranjeze neaparat, in conditiile in care pot fi luate si alte masuri pentru siguranta elevilor.

"in ceea ce priveste mediul rural, exista o lipsa serioasa de fonduri si nu cred ca autoritatile locale vor avea prea curand sumele necesare instalarii de astfel de sisteme in toate scolile. Si poate nici nu este de dorit. Nu ar trebui sa facem un scop in sine din asta", a spus prefectul. El este de parere ca elevii au nevoie de educatie, nu de paza. "Noi, statul, trebuie sa asiguram ordinea si siguranta in fiecare catun din Romania. Sa nu facem un scop in sine in a monta camere", a spus prefectul.

Comisie pentru siguranta din scoli

La nivelul judetului exista un parteneriat intre Institutia Prefectului, Inspectoratul Judetean de Jandarmi, Inspectoratul Judetean de Politie si Inspectoratul Scolar Judetean. In fiecare saptamana, reprezentantii acestor institutii se intalnesc pentru a vedea daca sunt probleme si a lua masurile ce se impun. "Discutam saptamanal pentru a rezolva problemele operative. Dupa cum stiti nu au fost probleme reprobabile in spatiul scolar, cel putin pana acum", a mai spus prefectul.

In scolile din judetul Vaslui nu exista insa nici paznici platiti decat in foarte putine cazuri. Elevii si dascalii fac pe rand de serviciu la intrarea in institutii. "Se stie ca nu sunt fonduri pentru a angaja firme de paza profesioniste sau locuri de munca vacante pentru personalul auxiliar. in exterior ne bucuram si de sprijinul politiei locale si al jandarmilor care au patrule in preajma institutiilor de invatamant", a declarat Gabriela Placinta, inspectorul sef al ISJ Vaslui.

"Fiecare scoala incearca sa se descurce asa cum poate si sa gaseasca cele mai bune solutii pentru siguranta elevilor", Gabriela Placinta, inspector sef al ISJ Vaslui.

elevii camere video radu renga prefectul vaslui isj vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0929 (s) | 23 queries | Mysql time :0.034351 (s)