News Flash:

Elevii de clasa a IV-a sustin evaluarea nationala

3 Mai 2017
1122 Vizualizari | 0 Comentarii
Miercuri, 3 mai, are loc proba scrisa la Limba romana din cadrul Evaluarii nationale de la finalul clasei a II-a, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educatiei Nationale, urmand proba la matematica si cea la limba materna.

Elevii de clasa a IV-a sustin, miercuri, proba la limba romana in cadrule evaluarii nationale, urmand ca joi, 4 mai, sa dea testul la matematica, iar vineri, 5 mai, pe cel la limba materna pentru minoritatile nationale.

In ceea ce priveste evaluarea nationala de la finalul clasei a VI-a, aceasta va avea loc pe 10 si 11 mai, cu probele la Limba si Comunicare, respectiv Matematica si Stiinte. Scolarii de clasa a II-a au dat aceeasi evaluare in perioada 10-14 aprilie, inainte de vacanta de primavara.

Este al patrulea an consecutiv in care elevii sustin aceste evaluari. Rezultatele nu se trec in catalog, dar vor fi evaluate la nivelul fiecarei scoli. Aceste evaluari au rolul de a soate in evidenta nivelul fiecarui elev, astfel incat sa se cunoasca unde are lipsuri si unde mai trebuie lucrat. Ministrul Educatiei, Pavel Nastase, a declarat ca, pentru prima data dupa patru ani de cand au fost introduse aceste evaluari, rezultatele lor vor fi centralizate la nivelul fiecarui Inspectorat Scolar Judetean, astfel, sa se poata avea o viziune de ansamblu asupra situatiei actuale.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1061 (s) | 34 queries | Mysql time :0.042650 (s)