vineri, 29 martie, 2024

Elevii din clasele IX-XI se pot inscrie pentru bursa gratuita de studii in SUA, prin programul FLEX

Distribuie:

Publicat:

Elevii din clasele a IX-a, a X-a si a XI-a se pot inscrie pentru o bursa gratuita de studii in SUA, in cadrul programului FLEX, fiecare bursier urmand sa locuiasca timp de un an impreuna cu o familie si sa studieze intr-un liceu american, a anuntat, luni, Ministerul Educatiei.

 Ambasada Statelor Unite ale Americii, Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice si American Councils for International Education au lansat programul de burse FLEX (Future Leaders Exchange Program) in Romania.

Prin programul FLEX, la care participarea este gratuita, elevii din Romania pot studia la un liceu american si pot locui impreuna cu o familie americana pe parcursul anului scolar 2016-2017.

Liceenii romani pot candida pentru o bursa in SUA daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii: au cetatenie romana; sunt nascuti intre 1 ianuarie 1999 si 15 iulie 2001; sunt actualmente in clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a; studiaza engleza in liceu; indeplinesc criteriile pentru a obtine viza SUA si nu au stat in SUA mai mult de trei luni in ultimii cinci ani.

Elevii interesati de acest program isi pot depune candidatura online, pana pe 16 octombrie, pe site-ul https://ais.americancouncils.org/flex.

“Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite in 1992. In cei 24 de ani de la infiintarea sa, programul a oferit burse pentru peste 24.000 de liceeni din Europa, Eurasia si Asia Centrala. Programul presupune un an intreg de studiu pentru liceeni in SUA. Obiectivul programului este sa promoveze intelegerea reciproca intre Statele Unite si tarile din regiunile in care functioneaza programul FLEX. Liceenii vor invata mai multe despre Statele Unite si le vor vorbi americanilor despre tarile lor de origine. In 2016-2017, aproximativ 800 de liceeni vor invata in SUA in cadrul programului FLEX. Fiecare bursier va locui timp de un an impreuna cu o familie americana si va studia intr-un liceu american”, arata Ministerul Educatiei, intr-un comunicat de presa.

 Acest program de burse este finantat in totalitate de catre Guvernul SUA si administrat de Biroul pentru Relatii Culturale si Educationale – Bureau of Educational and Cultural Affairs (ECA) din cadrul Departamentului de Stat. Programele ECA includ proiecte educationale si de training ce promoveaza legaturile personale, profesionale si institutionale intre cetateni si organizatii din SUA si din alte tari.

“Incurajam liceenii cu dizabilitati sa candideze la FLEX, infrastructura de recrutare si derulare a programului permitand evaluarea si plasarea acestora in conditii care raspund nevoilor specifice”, a precizat Ministerul Educatiei.

sursa:mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img