joi, 25 aprilie, 2024

Elevii din Singapore se vor putea vaccina împotriva COVID-19

Distribuie:

Publicat:

Singapore va începe imunizarea copiilor împotriva COVID-19 în această săptămână, a declarat premierul Lee Hsien Loong, exprimându-şi îngrijorarea cu privire la noile variante de coronavirus care afectează mai mult tinerii, relatează AFP.

"În cursul ultimului val, avem mai multe cazuri de copii infectaţi, în şcoli sau la cursuri serale", a spus oficialul singaporez într-un discurs televizat. "Copiii nu erau grav bolnavi, însă părinţii sunt îngrijoraţi. Prin urmare, vom profita de vacanţele din iunie pentru a-i vaccina pe şcolari", a mai spus Lee Hsien Loong.

Insula a înăsprit restricţiile recent în urma creşterii numărului de infecţii cu coronavirus, după ce a reuşit să ţină sub control epidemia aproape complet timp de câteva luni, scrie Agerpres.ro.

Singapore a închis şcolile primare şi gimnaziale la mijlocul lunii mai.

Autoritatea locală de reglementare în domeniul sănătăţii a aprobat vaccinul Pfizer/BioNTech pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, în timp ce anterior era autorizat doar începând de la vârsta de 16 ani.

Prin urmare, copiii de la 12 ani vor putea fi vaccinaţi începând de joi, a anunţat premierul din Singapore.

După cei 400.000 de elevi şi studenţi din ţară, autorităţile au anunţat planuri de vaccinare pentru adulţii până la vârsta de 39 de ani, ultimul segment din cei 5,7 milioane de locuitori din Singapore care nu a fost încă vaccinat.

Premierul Lee Hsien Loong a adăugat că restricţiile ar trebui să poată fi ridicate începând din 13 iunie, aşa cum era prevăzut, datorită scăderii numărului de cazuri transmise local.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img