vineri, 26 aprilie, 2024

Elevii germani se lupta cu disconfortul la scoala din cauza mastilor

Distribuie:

Publicat:

Germania a raportat astăzi peste 1200 de infectari cu noul coronavirus, cel mai mare bilanț zilnic de la începutul lunii mai. Asta în timp ce elevii s-au întors în bănci, după vacanță de vara, iar cursurile nu arătă deloc așa cum le știau. În cel mai populat land al țării, cei mici, de la clasa a 5-a în sus, trebuie să poarte masca pe toată durata orelor, relatează Știrile TVR.

În clasele din Renania de Nord-Westfalia, cel mai mare land german, purtarea măștii este obligatorie, pentru toată lumnea, pe toată durata prezenței în interiorul școlii. Singurii exceptați de la această regulă sunt copiii din clasele primare și cei din școlile speciale.

Pentru copii, nouă regulă nu este ușor de respectat mai ales în această perioada caniculară cu temperaturi zilnice de peste 30 de grade.

Renania de Nord Westfalia este al 6-lea land german unde s-au reluat cursurile după vacanță de vara, dar singurul unde masca la ore este obligatorie. Regula rămâne în vigoare cel puțin până la sfârșitul acestei luni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img