News Flash:

Elevii vasluieni au organizat un mars dedicat „Ignoranta in traficul rutier face victime!”-FOTO

28 Aprilie 2014
1953 Vizualizari | 0 Comentarii
Politistii rutieri au fost alaturi de elevii Scolii Gimnaziale „Constantin ParfeneVaslui in cadrul activitatilor desfasurate in proiectul educational „Ignoranta in traficul rutier face victime!”.

    In saptamana care a trecut, politistii Serviciului Rutier Vaslui impreuna cu elevii clasei a VII-a B de la Scoala Gimnaziala „Constantin Parfene” Vaslui au avut initiativa unui mars cu titlu sugestiv „Un mesaj in plus, o invatatura in plus” care s-a dorit a fi o modalitate de prevenire si diminuare a riscurilor rutiere.

    Elevii au creat materiale pentru mars cu tematica ce vizeaza diminuarea violentei si a neatentiei in traficul rutier, subliniind necesitatea existentei unor astfel de actiuni prin care arata ca si mesajul lor conteaza. In speranta ca vor reusi sa suscite interes si sa mareasca gradul de responsabilizare pentru pietonii-scolari si pentru soferi, acestia au parcurs distanta dintre Scoala Gimnaziala „Constantin Parfene” Vaslui si Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui cu pancarte cu continut specific: simboluri si sloganuri create de ei insisi, „Gandeste-te la viata celorlalti daca pe a ta o ignori!” sau „Nu ignora prezenta elevilor in apropierea strazilor intens circulate!”. Marsul elevilor a fost anuntat prin afise expuse pe traseul ce urma a fi parcurs.

    Actiunea se numara printre activitatile ce se deruleaza in cadrul proiectului educational in parteneriat cu Serviciul Rutier Vaslui „Ignoranta in traficul rutier face victime!”, coordonat de profesorii Scolii Gimnaziale „Constantin Parfene” Vaslui, Alexa Elena si Lupascu Liliana si bibliotecar Grijincu Olga.

    Premisa de la care a pornit initiativa proiectului, dar si a marsului a fost nevoia dezvoltarii la scolari a responsabilitatii in trafic in scopul prevenirii vatamarii prin accident rutier.

    „Contextele rutiere din zilele noastre au devenit foarte periculoase pentru toate categoriile implicate in trafic. Cel mai mult au de suferit pietonii, copii si varstnici mai ales, care, din necunoasterea responsabilitatilor in trafic sau a neputintei varstei, se hazardeaza la un comportament inadecvat, incorect si periculos. Devin astfel cauza unor accidente rutiere, prin nerespectarea locurilor de traversat semnalizate corespunzator sau prin faptul ca merg pe strada si nu pe trotuar. Devine astfel imperios sa dezvoltam la copii si adolescenti responsabilitatea in trafic”, a mentionat profesor Alexa Elena.

Galerie Foto

MESAJ3
constantin parfene vaslui alexa elena lupascu liliana grijincu olga
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1448 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026791 (s)