vineri, 29 martie, 2024

Elevii vasluieni de nota 10 vor fi premiati

Distribuie:

Publicat:

Consecvent acţiunilor de promovare a excelenţei, Ministerul Educaţiei Naţionale a alocat, în anul şcolar 2018-2019, fonduri pentru premierea elevilor  care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională sau la Examenul de Bacalaureat, fiind, astfel, recompensaţi pentru efortul intelectual deosebit, care a dus la obţinerea unei noi performanţe a învăţământului vasluian. Prin Ordinul nr. 5099/2019 al M.E.N. este prevăzută alocarea sumei de 1.000 de lei pentru fiecare elev care a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională şi a sumei de 3.000 de lei pentru fiecare elev care a obţinut media 10 la Examenul de Bacalaureat.
 
  Mândria şcolilor vasluiene, tinerii absolvenţi de gimnaziu, respectiv de liceu, vor fi premiaţi de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru rezultatele deosebite, festivitatea de premiere fiind organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui vineri, 13 septembrie 2018, de la ora 11:00, în Amfiteatrul Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui.
 
  În judeţul Vaslui, în urma susţinerii examenelor de Bacalaureat şi Evaluare Naţională, sesiunea de vară, 9 elevi au obţinut media 10, dintre care şase elevi la Evaluarea Naţională şi trei elevi la Examenul de Bacalaureat, ceea ce reprezintă atingerea unui nou standard în domeniul educaţiei locale.
 
  Media 10 la Bacalaureat 2019:
 
Agafiţei M. Ştefana Andreea – Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui
Bordeianu Ş. Andrei – Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui
Olăreanu C. Alina Mihaela – Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui
 
Media 10 la Evaluarea Naţională 2019:
 
Andrei R. Bogdan – Colegiul Naţional „Gheorghe Roşca Codreanu” Bârlad
Bejenaru C. Ioana – Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui
Caranfil O.D. Teodora – Colegiul Naţional „Gheorghe Roşca Codreanu” Bârlad
Corlaţan G. Briana Elena – Şcoala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui
Flueraş G. Elena Ramona – Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui
Prodea A. Cosmin Ioan – Colegiul Naţional „Cuza Vodă” Huşi
 
  Cu discreţie şi profesionalism, la temelia acestor rezultate excepţionale se află dascălii elevilor de 10, care au contribuit la atingerea performanţei educaţionale. Suntem mândri că şcoala vasluiană şi-a dovedit înalta valoare prin modelarea intelectuală şi profund umanistă a acestor elevi, pe care azi îi răsplătim şi îi dăm drept exemplu demn de urmat unor întregi generaţii.
  “Ne sunt alături în acest demers reprezentanţii Consiliului Judeţean Vaslui, Primăriei Municipiului Vaslui, Instituţiei Prefectului şi, bineînţeles, generoasa gazdă a festivităţii de acordare a acestor importante premii – Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu”. Toate aceste instituţii ne sprijină constant în toate iniţiativele şi le mulţumim pe această cale” a declarat Prof. Gabriela Plăcintă, inspector șef la ISJ Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img