sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Elevii vasluieni prezenti la un concurs international – FOTO

Distribuie:

Publicat:

In perioada 23-28 septembrie 2019 un grup de elevi Mandrea Radu- Alexandu, Lupu Lucian – Vasile de la Liceul ”Stefan Procopiu” Vaslui, Hosofschi Mircea – Nicolae de la Liceul Teoretic ”Emil Racovita” Vaslui si Codreanu Radu – Andrei de la Colegiul National ”Cuza Voda” Husi au participat la Milset Expo-Sciences International (ESI) 2019.

Elevii au fost indrumati de profesorii Dumitrascu Leonas de la Liceul ”Stefan Procopiu” Vaslui si Dumitrascu Irina de la ISJ Vaslui/ Colegiul Economic ”Anghel Rugina” Vaslui. Participarea la aceasta etapa internationala a fost castigata prin premiul I si II obtinute cu proiectele ”Simularea campului magnetic rotitor si a radiatiei produse de pulsari” si ”Simularea curbelor ce descriu radiatia emisa de corpul negru” si care au fost selectate din totalul proiectelor premiate la editia RoSEF 2018, prin procedura peer-review de catre un juriu format din cercetatori romani din diaspora.

Expozitia a fost organizata la centrul National de Expozitii (ADNEC Exhibition Center) din Abu Dhabi, in capitala Emiratelor Arabe Unite de catre organizatia MILSET. Este cotat cel mai mare eveniment din Emiratele Arabe Unite, care se concentreaza exclusiv pe creativitatea stiintifica a tinerilor cercetatori aspiranti din intreaga lume. ESI 2019 este o initiativa a miscarii internationale pentru activitati de agrement in stiinta si tehnologie, a organizatiei MILSET, organizatie de tineret non-guvernamentala, nonprofit si independenta din punct de vedere politic, care promoveaza dezvoltarea culturii stiintifice in randul tinerilor prin organizarea STEAM (Science, Tehnologie, Inginerie, Matematica) si programe de Arta.

Castigul elevilor a fost multiplu, din toate punctele de vedere avand in vedere numarul mare de lucrari prezentate (peste 600 Proiecte STEM) la 13 discipline stiintifice, numarul si mai mare de participanti (peste 1500 participanti internationali si 500 din tarile Emiratelor Arabe Unite) si numarul si mai mare de vizitatori estimat  la peste 3000. Acest eveniment a reunit tineri, cadre didactice si experti stiintifici din 50 de tari de pe toate continentele lumii Europa, Asia, America de Nord,  America Latina si Africa.
Evenimentul a oferit participantilor oportunitatea de a explora domeniile biologie, fizica si astronomie, stiinta pamantului, energie si transport, inginerie, chimie, informatica, stiinte comportamentale si sociale, analize de mediu si management de mediu, tehnologie electrica si mecanica, stiinte matematice, stiinta medicina, si tehnologie si biotehnologie.

In fiecare zi s-au desfasurat Conferinte stiintifice internationale unde liderii stiintifici si profesorii au prezentat cele mai recente si inovative evolutii in predarea subiectelor STEAM.

Sloganul Conferintelor Internationale a fost ”Speak Science” cu oameni de stiinta si tineri din intreaga lume care sa inspire mintea si sa trezeasca pasiunea pentru stiinta, inovatie si cercetare, sa abordeze opiniile si preocuparile tinerilor cu privire la impactul social al stiintei si tehnologiei asupra lumii.

La deschidere au participat pe langa staful si membrii MILSET factori de raspundere din Emiratele Arabe Unite precum Excelenta sa Hussein bin Ibrahim Al Hammadi – ministrul Educatiei, Mohamed bin Ahmed Al Bawardi – ministrul de stat pentru probleme de aparare, Sarah Al Amiri – ministru de stat pentru stiinte avansate, IPS Mubarak Saeed Al Shamsi insotiti de o serie de oficiali.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img