News Flash:

Elevii vasluieni se intorc slab pregatiti de la scolile din strainatate

11 Noiembrie 2013
2624 Vizualizari | 0 Comentarii
Elevi vaslui
Plecati la scolile din strainatate elevii vasluieni sunt bine cotati si de obicei transferati la clase superioare. Cand se reantorc acasa, situatia se schimba radical. "Tot mai multi copii revin in sistemul de invatamat si intampina dificultati pentru ca sistemul in care au revenit este diferit de cele care le-au urmat pana acum. Ei vin cu un nivel de cunostinte diferit, unii nu cunosc chiar limba romana, au nevoie de foarte mult sprijin si din partea profesorului de specialitatae, dar au nevoie de spirjin si din partea consilierului care sa-i ajute sa se adapteze si sa se reintegreze in grupul de colegi", a spus Cristina Georgescu, consilier in cadrul Centrului Judetean de Asistenta Psihopodagocica (CJRAE) Vaslui.

Invatamantul de acasa, mult mai bun

Chiar daca au plecat cu sperante mari peste hotare, zeci de parinti si elevi au inteles ca invatamantul de acasa e mult mai performant. Asa ca, au revenit la scolile de aici. "Am avut elevi care au plecat din clasa primara. Au facut si masterat in Italia, dar s-au intors in tara si au reluat studiile, fiindca aici sunt profesori mult mai buni. Si vorbesc de elevi capabili", a spus Maria Murgoci, cadru didactic. Consilierii CJRAE incearca sa-i ajute pe cei care se reintorc in invatamantul vasluiana astfel incat sa poata recupera tot ceea ce au pierdut. "Noi ne-am mobilizat si ii avem in evidenta. Stim in ce scoli invata si in ce stadiu se afla. Sunt copii nostri si trebuie sa-i ajutam", a mai spus Cristina Georgescu.

Consilierii Centrului ofera ajutor inclusiv copiilor de varste mici care se inscriu in clasele primare din invatamantul vasluian. Acestia participa la o serie de cursuri in care sunt invatati inclusiv limba romana.

elevii vasluieni cjrae vaslui consilierii cjrae
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0855 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030565 (s)