sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Țelina – beneficii pentru sănătate. Te scapă de cinci probleme foarte neplăcute

Distribuie:

Publicat:

Bolile digestive, urinare și nu numai acestea se pot agrava când tenperaturile din termometre încep să crească. Leacurile preparate din țelină le combat sau reduc intensitatea simptomelor, scrie exquis.ro.

Țelina te protejează de agravarea hipertensiunii ori de bolile digestive. De asemenea, îți scurtează chinul dacă suferi de cistită sau de insomnie. Are efecte benefice asupra sănătății, îmbunătățește digestia și asigură buna funcționare a aparatului urinar, potrivit clicksanatate.ro.

Insomnia

O cură de o lună cu suc de țelină te scutește de nopțile albe și de lipsa de concentrare. Cu 30 de minute înainte de mesele principale, deci de 3 ori pe zi, bea 1-2 lingurițe de suc.

Citește și: Bame – beneficiile neștiute. Un medicament atotvindecător

Indigestia

În caz că ai probleme digestive sau suferi de gastrită, infuzia de rădăcină de țelină te va ajuta să te simți mai bine. Peste 4 linguri de rădăcină mărunțită torni 1 litru de apă clocotită. Acoperi pentru 8 ore. Între timp, după răcire, o pui la frigider. La final, strecori și bei această infuzie de 3 ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă.

Hipertensiunea

Extractul de semințe de țelină e indicat hipertensivilor pentru a preveni agravarea bolii din cauza caniculei. Dacă te știi cu hipertensiune, ia 2-3 picături de extract, de 3 ori pe zi, pentru a-ți normaliza tensiunea arterială.

Cistita

Semințele de țelină sunt un remediu care merită încercat dacă suferi de cistită. Ai nevoie de o linguriță de semințe de țelină, o cană de apă și miere. Torni apa fierbinte peste semințe și le lași pentru 20 de minute să infuzeze. La final, strecori, lași la răcorit infuzia și îndulcești cu miere.

Eczemele

Un alt efect al curei de suc de țelină îți protejează pielea de acnee, eczeme. Cura poate dura 30 de zile, timp în care este nevoie să bei zilnic 2 pahare de suc.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img