marți, 19 martie, 2024

Elizabeth Warren crede ‘eșecul enorm’ al marilor bănci ar putea fi rezolvat de criptomonede

Distribuie:

Publicat:

Senatoarea Elizabeth Warren, o susținătoare vocală a unei mai mari reglementări a criptomonedelor, a declarat miercuri că monedele digitale – și în special cele emise de băncile centrale – ar putea ajuta la introducerea în sistemul financiar a milioane de americani cu venituri mici care au rămas de mult timp fără conturi bancare.

Warren, care face parte din comitetele bancare și financiare ale Senatului, a declarat că criptomonedele și monedele digitale ale băncii centrale „ar putea fi un răspuns” la „eșecul enorm al marilor bănci de a ajunge la consumatori”.

Warren a spus că „costurile de tranzacție extrem de scăzute” ale criptomonedelor ar putea face din acestea un mijloc de schimb viabil pentru cei 15 milioane de americani care, potrivit Rezervei Federale, nu au conturi bancare și, prin urmare, trebuie să plătească intermediarii pentru a-și încasa salariile sau pentru a plăti facturi.

Warren și-a subliniat îngrijorările cu privire la criptomonedele centrate pe „actorii răi” și nu spațiul în sine, spunând că o „piață total nereglementată” le-a permis „jucătorilor mari să profite … de investitorii mici și contribuabilii”.

Comentariile ei au fost foarte diferite de scrisoarea pe care a trimis-o luni Departamentului Trezoreriei, când Warren a cerut secretarului Trezoreriei Janet Yellen să conducă „o strategie de reglementare coordonată și coezivă” pentru a ajuta la atenuarea „riscurilor în creștere” pe care le prezintă piața financiară criptomonedele. .

În scrisoare, ea a menționat că „unele” criptomonede sunt extrem de volatile și că creșterea lor ar putea ridica probleme de stabilitate financiară și riscuri de lichiditate, credit și operațiuni cu care se confruntă băncile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img