marți, 19 martie, 2024

Elon Musk triumfă: justiția îl absolvă de acuzațiile că i-ar fi înșelat pe investitorii Tesla prin postările sale de pe Twitter

Distribuie:

Publicat:

Elon Musk a fost exonerat vineri de acuzaţii de prejudicii materiale aduse investitorilor, după ce a postat un mesaj pe Twitter în care vorbea despre scoaterea la vânzare a unor acţiuni la compania sa Tesla şi a spus că are finanţarea asigurată pentru producătorul de automobile electrice, informează BBC şi Reuters, citate de Rador.

Elon Musk s-a confruntat cu un proces colectiv intentat în numele acţionarilor Tesla, care au susţinut că i-a indus în eroare cu acel tweet din august 2018.

O curte cu juri din San Francisco a constatat însă vineri că directorul general al Tesla, Elon Musk, şi compania sa nu sunt răspunzători pentru inducerea în eroare a investitorilor atunci când Musk a scris pe Twitter, în 2018, că a are fonduri pentru a privatiza compania de automobile electrice. Achiziţia propusă, de 72 de miliarde de dolari, nu s-a materializat niciodată.

Dacă juraţii l-ar fi declarat vinovat, Elon Musk putea fi obligat să plătească daune de miliarde de dolari. Decizia este considerată importantă pentru Elon Musk însuşi, care şi-a apărat cu fermitate libertatea de a scrie pe Twitter.

Juraţii au ajuns la un verdict la două ore după ce a început deliberările. "Juriul a avut dreptate", a declarat jurnaliştilor avocatul lui Musk, Alex Spiro, după verdict, refuzând să spună mai multe.

CE A SCRIS MUSK PE TWITTER

Continaurea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img