joi, 25 aprilie, 2024

Emblema Vasluiului, Confectii Vaslui, revine la viata

Distribuie:

Publicat:

O fabrică de tradiţie din Vaslui, Fabrica de Confecţii, vrea să angajeze nu mai puţin de 500 de persoane. Pentru că muncitorii calificaţi sunt greu de găsit, conducerea societăţii susţine că va coopta şi muncitori fără calificare în domeniu, pe care i-ar putea specializa.  Fabrica de Confecţii din Vaslui care până acum avea 250 de angajați, reuşind să se menţină pe piața locală a muncii încă din 1965, a anunțat că angajează în această perioadă 500 de persoane.

Cum la nivelul județului sunt peste 10.000 de cetățeni aflați în căutarea unui loc de muncă, conform datelor Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Vaslui, este așteptat un număr mare de cereri. Cei mai mulți șomeri, însă, din județul Vaslui nu au nicio calificare.

“Deocamdată să încercăm să vedem cum este. Dacă altă soluţie nu este, ce să facem? Până ne obişnuim, după aceea o să învăţăm. – Pentru care terminăn liceul şi femeile care au rămas fără serviciu, fără un loc de muncă – nu? – au nevoie de locuri de muncă, sigur că da. Specialiştii în domeniul confecțiilor susțin că angajarea de personal necalificat este o soluție, însă impune o specializare a acestuia. “

Irina Popa, inginer textilist: Totul este să vrei, să îți dorești să muncești, să nu aștepți acel ajutor social. Conducerea Fabricii de Confecții din Vaslui a explicat că numărul mare de noi angajați de care are nevoie în prezent se datorează unor comenzi importante venite din țări ale Uniunii Europene cu care cooperează de mai mulți ani.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img