News Flash:

Emil Boc castiga simbolic 'razboiul' cu Vlad Voiculescu: 'Dorim doar sa fim respectati ca parteneri!'

13 Ianuarie 2021
431 Vizualizari | 0 Comentarii
media 161046335499601300

Primarul oraşului Cluj-Napoca Emil Boc a anunţat că ministrul de Finanţe Alexandru Nazare a oferit asigurări că vor fi respectate prevederile legale în vigoare, iar cheltuielile administraţiilor locale pentru centrele de vaccinare şi plata personalului vor fi suportate de la bugetul de stat. Edilul a adăugat că nu are nimic personal cu Guvernul sau cu ministrul Sănătăţii, însă Vlad Voiculescu trebuie să explice de ce a semnat o ordonanţă de urgenţă care nu respectă o hotărâre în vigoare a Executivului, relatează News.ro.

„Avem rezultate concrete. Cu privire la această temă importantă vaccinarea, da, nu e în competenţa MFP vaccinarea, dar ministrul Finanţelor a spus foarte clar că legea statului român va fi respectată. Ce spune ea – toate cheltuielile legate de dotarea centrelor de vaccinare şi de plata personalulului se suportă de la bugetul de stat. Ministrul Finanţelor ne-a spus că această prevedere va fi respectată. Noi nu ştim cum ministrul Sănătăţii a ales să ignore această prevedere legală. Personal îl respect pe domnul ministru şi are consideraţie mea”, a afirmat Emil Boc, după întâlnirea de marţi a mai multor reprezentanţi ai administraţiilor locale cu ministrul de Finanţe Alexandru Nazare.

Edilul oraşului Cluj-Napoca a mai spus că ministrul Sănătăţii ar trebui probabil să răspundă la întrebarea de ce a semnat şi avizat o ordonanţă de urgenţă care nu respectă o hotărâre în vigoare a Guvernului şi anume care prevede că finanţarea pentru astfel de cheltuieli legate de vaccinare sunt suportate din bugetul de stat.

„Probabil că ministrul Sănătăţii ar trebuie să răspundă la întrebarea de ce a semnat o ordonanţă de urgenţă care nu respectă o hotărâre în vigoare a Guvernului României. Aceste cheltuieli vor fi suportate de la bugetul central şi această prevedere se va regăsi în această OUG. Cerem ca pe viitor orice ministru al României care îşi pune semnătura pe un act normativ să ţină cont de toate hotărârile în vigoare. Cerem Guvernului şi tuturor miniştrilor ca niciodată niciun fel de alocare să se facă fără consultarea administraţiei locale. Nu avem nimic personal nici cu Guvernul, nici cu ministrul Sănătăţii. Dorim doar să fim respectaţi ca parteneri în implementarea unor lucruri de calitate”, a completat Boc.

El a adăugat că aşteaptă forma finală a acestei ordonanţe de urgenţă şi a precizat că pentru un municipiu ma mic cheltuielile cu vaccinarea se ridică la 3 milioane euro, iar pentru un municipiu mai mare la 5 milioane euro.

„Aşteptăm forma finală a OUG din această săptămână care să consacre faptul că vor fi suportate cheltuielile din bugetul de stat. Tot OUG stabileşte cu cât se plăteşte medicul, asistentul medical. Vă pot da exemplu de la Iaşi, Cluj, Brăila. Cheltuielile sunt în jur de 3 milioane euro la un municipiu mai mic, la 5 milioane de euro la un municipiu mai mare”, a conchis Emil Boc.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1263 (s) | 34 queries | Mysql time :0.064451 (s)