joi, 18 aprilie, 2024

„Emoții, creativitate și cânt” – Tabăra de vară pentru elevii seminariști la Mănăstirea vasluiana Moreni

Distribuie:

Publicat:

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ignatie, profesorii Seminarului Teologic Ortodox ,,Sf. Ioan Gură de Aur” din Huși au organizat, în perioada 25-27 iulie 2022, la Mănăstirea Moreni, Tabăra „Emoții, creativitate și cânt”, din cadrul proiectului Înnoire prin credință, derulat pe parcursul întregului an școlar 2022-2023.

Activitățile desfășurate în cadrul taberei au fost diverse, având ca scop valorificarea potențialului creativ, precum și exersarea abilităților de colaborare și comunicare ale participanților.

Pe lângă jocurile distractive, elevii au avut parte și de exerciții de autoapărare, desfășurate sub îndrumarea a doi campioni europeni, Dumitru Iordachi și Ștefan Frațian, componenți ai Lotului Național de Taekwon-do, de la Asociația Club Sportiv ,,Liga de Est” – Vaslui, din cadrul Federației Române de Taekwon-do ITF.

În cadrul atelierelor de lucru la care au participat, elevii au deprins executarea primelor acorduri de chitară, dar și confecționarea unor obiecte handmade artizanale, prin tehnica quilling sau cosând pe etamină. Pe parcursul celor trei zile de tabără, s-a desfășurat și un atelier de teatru, care le-a oferit participanților prilejul de a-și manifesta creativitatea și originalitatea, dând viață personajelor lui Caragiale, spre amuzamentul tuturor.

Elevii seminariști au participat, cu deosebit interes, și la activitățile în cadrul cărora le-au fost prezentate, pe înțelesul lor, tainele Sfintei Scripturi. De asemenea, s-au implicat activ și în programul zilnic al mănăstirii, participând la oficierea Sfintei Liturghii și a Vecerniei, și oferindu-și ajutorul la trapeză.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img