marți, 19 martie, 2024

Emotionant! Ajutati-o pe aceasta profesoara sa-si continue povestea! Este bolnava de cancer, dar lupta cu moartea doar pentru a fi alaturi de copiii ei

Distribuie:

Publicat:

• Femeia incearca sa le ofere copiilor un trai decent si sa se vindece de bolile de care sufera • Familia ei s-a destramat, iar sprijinul, atat financiar, cat si emotional, nu vine de nicaieri • Vrea sa lupte pentru a se vindeca si pentru a putea duce o viata normala alaturi de copiii ei • Are nevoie de ajutorul nostru pentru a putea merge in Italia, pentru a urma tratamentele de care are neaparata nevoie

 

Aceasta femeie ne ofera o adevarata lectie despre cum trebuie luptat pentru ce iubesti! Este bolnava de cancer, a fost operata de doua ori, dar nu renunta sa lupte pentru copiii ei! Elena Todiras este profesoara in Iasi si are 51 de ani. Mama a trei copii, Elena este într-o situatie tragica de mai bine de doi ani de zile. Aceasta sufera de cancer, boala pe care a descoperit-o in anul 2016, la o interventie stomatologica. Acolo, doctorul stomatolog, facându-i o injectie si vazând reactia adversa, si-a dat seama ca are probleme grave de sanatate. In urma experientei pe care femeia a avut-o, aceasta si-a facut analizele de specialitate, de unde a aflat ca starea ei de sanatate nu este una prea buna.

"Dupa ce am fost la stomatolog, am mers sa-mi fac analizele si am aflat ca am cancer la san, de gradul trei, cu metastaze. Pe data de 27 iulie 2016, am avut prima operatie. Dupa operatie am inceput sa fac chimioterapie timp de sase luni, dupa care am facut o luna de radioterapie. Acest tratament trebuia sa-l fac un an de zile, dar dupa zece luni am inceput sa ma simt rau, organismul meu nu mai suporta tratamentul", spune Elena Todiras.

Dupa noi investigatii, a aflat ca sufera de mai multe comorbiditati

Dupa ce a inceput sa se simta din ce in ce mai rau, s-au inceput noi investigatii asupra starii de sanatate a pacientei. In urma lor, s-au gasit mai multe metastaze la ficat. "Am început chimioterapia, dupa o sedinta am întrerupt-o, pentru ca nu mai suportam. S-a aplicat un alt tratament pâna în decembrie 2017, atunci când am inceput sa am dureri foarte mari de cap. Am întrerupt din nou tratamentul, au urmat noi investigatii si, în ianuarie 2018, a fost identificata o tumoare pe creier. Pe data de 16 februarie 2018, dr. Ion Poeata de la Spitalul Clinic de Urgenta «Prof. Dr. Nicolae Oblu» m-a operat si operatia a fost reusita, tumora a fost extirpata in totalitate", adauga femeia.

Costurile pe care le suporta femeia ii depasesc posibilitatile

Tratamentul pe care-l face femeia lunar costa 10.000 de lei si este suportat 100% de catre stat. "Pe langa acest tratament, mai am un tratament pe care-l fac o data la 3 luni si care costa 2.200 lei, acest tratament îl suport eu 100%. Din pacate, în urma ultimelor analize facute în mai 2018, s-a descoperit faptul ca a recidivat tumora la creier, iar tumora la ficat s-a extins de la 16 mm la 64 mm. La începutul lunii martie, am facut un nou tomograf, iar rezultatele au fost negative, doctorii nu mai au solutii pentru mine, doar sa mearg înainte cu chimioterapia, în speranta ca va stagna tumora", spune Elena Todiras.

Din partea familiei nu are niciun sprijin

Elena Todiras traieste separat de sotul ei de aproape sase ani. "Ne-am despartit acum sase ani, dar nu am declansat procedura de divort, deoarece boala nu mi-a permis sa merg în instanta pentru un divort, pe cale amiabila nu se poate discuta cu fostul sot si nici financiar nu îmi permiteam sa cer divortul. Asa ca am plecat cu cei trei copii de acasa. Sotul avea grave probleme de comportament, era un consumator înrait de alcool, viciu din cauza caruia si-a pierdut serviciul, a început sa fie violent cu mine, atât în comportament, cât si în limbaj. Am venit în oras, în Iasi, mutându-ma cu chirie într-un apartament modest cu o camera, pentru care platesc 200 euro/luna. Am trei copii: o fata mare de 28 de ani, care este casatorita si are un copil, dar a plecat in Anglia sa munceasca tot ce poate ca sa faca niste bani, baiatul mijlociu de 18 ani, care a terminat Colegiul National de Arta «Octav Bancila» si este student la Arhitectura, iar mezinul are 14 ani, este elev la acelasi liceu si din clasa a noua va urma studiile în cadrul Liceului Militar de Marina Constanta", povesteste femeia.

Viata, din punct de vedere financiar, reprezinta un calvar

Mama copiilor este profesoara în cadrul Colegiului Tehnic "Ion Holban" din Iasi, colegiu pentru elevi cu nevoi speciale. "Singurele surse de venit pe care le am sunt reprezentate de salariul meu în valoare de 4.800 lei net, pensia de handicap în valoare de 320 lei si alocatia mezinului, în valoare de 86 lei/luna", spune mama celor trei.

Din acesti bani, Elena Todiras încearca sa traiasca cu si pentru copii ei. Cu acesti bani plateste chiria si utilitatile, îsi cumpara medicamentele, plateste diferite consultatii si eventuale analize lunare care mai intervin în urma consultatiilor, creste copii, îi îmbraca, îi hraneste, se straduieste sa-i tina la scoala si sa le ofere un trai decent. Aceasta are nevoie de ajutor financiar pentru a putea pleca in Italia, pentru a urma tratamentele de care are nevoie si pentru a-si putea respecta indatoririle fata de copiii ei.

Romanii cu suflet mare, care vor sa o ajute pe Elena Todiras sa ajunga la clinica din Italia, pot depune banii in contul:
RO95BRDE240SV37627202400, deschis la BRD, Sucursala Iasi, pe numele Elena Todiras.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img