News Flash:

Emulgatorii provoaca inflamatii intestinale si favorizeaza dezvoltarea sindromului metabolic. Iata unde ii gasesti

20 Iunie 2016
807 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.8408 RON (+0.0002)
USD: 4.2716 RON (-0.0226)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Potrivit unui studiu recent, anumiti aditivi alimentari afecteaza bacteriile intestinale, determinand inflamatie intestinala si dezvoltarea unor boli cronice. Oamenii de stiinta au pus sub lupa emulgatorii. Acestia sunt adaugati la prepararea multor alimente procesate - printre care inghetata si produsele de cofetarie - cu scopul de a le imbunatati textura si a le conserva pentru mai mult timp.

In cadrul studiului, cercetatorii au folosit o instalatie speciala de laborator care simuleaza perfect intestinul uman, inclusiv bacteriile sale. Ei au adaugat doi emulgatori, carboximetilceluloza (E466) si polisorbat-80 (P80 sau E433), la o simulare a continutului intestinal normal.

Adaosul a provocat o crestere dramatica a unui marker al inflamatiei intestinului. Continutul modificat (din instalatia de laborator) a fost apoi implantat unor soareci care nu aveau flora intestinala proprie.

S-a constatat ca soarecii au dezvoltat, de asemenea, inflamatia intestinala si au prezentat semne ale sindromului metabolic, un grup de conditii care include obezitatea, glicemia marita si rezistenta la insulina. In mod normal, emulgatorii sunt trecuti pe etichetele produselor, dar, pentru ca poarta diferite nume, sunt greu de evitat. Cea mai sigura cale de a-i ocoli este evitarea sau reducerea consumului de alimente procesate.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1001 (s) | 24 queries | Mysql time :0.018040 (s)