sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Enel începe construcţia unui complex de parcuri eoliene de 280MW în Africa de Sud

Distribuie:

Publicat:

Enel, prin filiala sa de energie regenerabilă Enel Green Power, a anunţat că a început construcţia în Africa de Sud a parcurilor eoliene Karusa şi Soetwater, cu o capacitate instalată de 140 MW fiecare potrivit news.ro

Cele două parcuri, situate în districtul Karoo Hoogland, provincia Northern Cape, urmează să fie finalizate până la sfârşitul anului 2021. Karusa şi Soetwater vor presupune o investiţie de peste 200 de milioane de euro fiecare.

”Odată cu începerea construcţiei Karusa şi Soetwater, avem în prezent în construcţie cinci proiecte eoliene în Africa de Sud, cu o capacitate totală instalată de aproximativ 700 MW, ceea ce este o dovadă suplimentară a capacităţii noastre de a furniza acestei ţări energie fără emisii, susţinând tranziţia sa către energia verde. Această serie de proiecte importante aflate în construcţie se află în topul portofoliului nostru solid de active eoliene şi solare pe care le-am contractat deja ca urmare a hotărârii şi angajamentului cu care am lucrat în Africa de Sud de când am început activităţile de dezvoltare din această ţară, în 2011”, a spus Antonio Cammisecra, CEO al Enel Green Power.

Karusa şi Soetwater sunt al patrulea, respectiv al cincilea proiect eolian pe care Enel Green Power a început să le construiască în Africa de Sud încă de la începutul acestui an, în linie cu programul de investiţii din această ţară.

Celelalte proiecte, cu o capacitate instalată de 140 MW fiecare, sunt Nxuba şi Oyster Bay în Northern Cape, precum şi Garob în Eastern Cape. Toate cele cinci proiecte au fost acordate Enel în Runda a 4-a a Programului de Achiziţii de la Producători Independenţi de Energie Regenerabilă al Guvernului din Africa de Sud (REIPPPP).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img