vineri, 29 martie, 2024

Epidemia cu Covid-19 baga jucatorii, antrenorii si angajatii clubului FC Rapid in somaj tehnic

Distribuie:

Publicat:

Jucătorii, antrenorii şi restul angajaţilor clubului de fotbal FC Rapid au intrat în şomaj tehnic până la încheierea stării de urgenţă decretată ca urmare a pandemiei de coronavirus, anunţă, marţi, gruparea din Liga a II-a pe site-ul său oficial, potrivit Agerpres.

"FC Rapid a decis ca, din cauza situaţiei dificile prin care trece întreaga planetă, implicit fotbalul românesc, jucătorii, staff-ul şi membrii conducerii clubului nostru să intre în şomaj tehnic pe durata stării de urgenţă instituite de Guvernul României", se arată pe site-ul citat.

Preşedintele grupării giuleştene, Ovidiu Burcă, susţine că fotbaliştii din lotul condus de Dan Alexa au înţeles decizia.

"Le-am transmis jucătorilor, am avut discuţii cu ei, iar ei au răspuns foarte bine. Am decis ca toţi jucătorii şi oamenii din club să intre în şomaj tehnic, pentru a proteja clubul. Nu cred că este cineva absurd să nu înţeleagă situaţia critică prin care trecem", a declarat Burcă.

Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă.

Statul va asigura angajaţilor şi sportivilor a căror activitate este afectată de criza pandemiei COVID-19 un venit minim de 75% din salariul aferent contractului individual de muncă sau contractului de activitate sportivă, plafonat la nivelul a 75% din câştigul salarial mediu brut pe economie, conform ordonanţei Guvernului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img