joi, 28 martie, 2024

Epidemiolog: ‘În patru luni acest val Covid-19 se va autoelimina’

Distribuie:

Publicat:

Epidemiologul Emilian Popovici a vorbit despre valul 4 al pandemiei și a explicat că la o rată de infectare de 10 la mie înseamnă că un om dintr-o sută este pozitiv SARS-CoV-2.

„Acel 1% care este infectat va infecta în cazul variantei Delta alte 8 persoane. E foarte important ca oameni să se vaccineze – doza 3 aduce benefici nete, readuce protecția față de infecție”, a explicat conf. dr. Emilian Popovici de la Societatea Română de Epidemiologie, informează Bugetul.ro.

Epidemiologul Emilian Popovici susține că valul patru „se va autoelimina”. Potrivit acestuia, vârful valului ar uram să fie atins la mijlocul lunii octombrie.

„Acest val al pandemiei se va autoelimina datorită contagiozității ridicate a variantei Delta care va infecta un număr foarte mare de persoane în timp foarte scurt. În 4 luni acest val se va autoelimina, dar nu vor fi zile ușoare. Problema va fi maximă în vârf de val care nu va fi o zi, ci va fi un platou. Eu apreciez că se va ajunge la vârf de val la jumătatea lunii octombrie”, a mai explicat medicul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img