joi, 28 martie, 2024

Episcopia Husilor a demarat caravana „De Paști, aducem ÎMPREUNĂ lumină în suflete”,

Distribuie:

Publicat:

Joi, 22 aprilie 2021, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ignatie, Caravana ,,De Paști, aducem ÎMPREUNĂ lumina în suflete" a Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, a pornit  spre comunitățile în care, potrivit organizatorilor: „nevoia este apăsătoare, grijile sunt multe și neajunsurile însemnate”.

„A sosit și ziua mult așteptată, ziua în care am pornit din nou la drum prin județul Vaslui pentru a vesti și pătrunde în taina Învierii Domnului.

De astăzi am pus în mișcare caravana: «De Paști, aducem ÎMPREUNĂ lumina în suflete» și ne propunem să ajungem la cât mai multe persoane care au nevoie de speranță și lumină în inimi.

Am poposit  în mai multe comunități rurale: Rahova, Slobozia, Toporăști și Poienești, pentru a împărți bucurie, zâmbete și speranță, alimente pentru sărbătorile ce vin,  încălțăminte și dulciuri pentru copii.

Mulțumim prietenilor Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși și tuturor celor care ne sunt aproape și ne sprijină în realizarea acestui proiect de suflet”, a menționat părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.

Proiectul „De Paști, aducem ÎMPREUNĂ lumină în suflete” este dedicat celor aflați în nevoi, cu precădere copii și oameni în vârstă, izolați sau suferinzi, la care voluntarii Asociației și-au propus să ajungă pentru ca și ei să simtă dragostea semenilor și bucuria Învierii.

„Dacă zilnic sprijinim, prin hrană și îngrijire, peste 300 de suflete, în pragul Sărbătorilor Pascale ne propunem să ajungem la și mai mulți oameni pentru a simți, cu adevărat, bucuria Învierii. Ne dorim ca alimentele, încălțămintea și mirosul proaspăt de cozonac să le însenineze Sărbătorile.

În iarnă, la începutul campaniei „Dar de Crăciun”, ne propusesem să ajutăm un număr de 1500 de persoane, dar până la sfârșitul campaniei, datorită vouă – oameni cu suflet bun, am ajuns la peste 4500 de beneficiari, din întregul județ Vaslui și din mai multe localități din Basarabia.

De data aceasta ne propunem să ajungem la 2000 de persoane.

La sfârșitul campaniei care va fi numărul sufletelor bucurate cu adevărat? Depinde de fiecare dintre noi” spunea, în anunțul campaniei, părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.

Te-ai gândit că poți face o faptă bună de Paște? Implică-te și tu! Adu lumină în ochii celor triști!

Puteți face donații în contul Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși deschis, la BCR filiala Huși:

• Cont pentru lei: RO43RNCB0261160373430001

• Contul în Euro: RO59RNCB0261160373430004; SWIFT: RNCB RO BU;

• Puteți completa formularul 230 prin care donați 3.5% din impozitul anual datorat și trimite la adresa de mail filantropiaortodoxahusi@yahoo.com.

Persoană de contact: asistent social Georgiana Popica 0765.662.558

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img