vineri, 29 martie, 2024

Episcopia Husilor face un apel de respectare a masurilor de protectie pentru COVID-19

Distribuie:

Publicat:

Episcopia Husilor transmite enoriasilor, printr-un comunicat de presa, ca au luat act cu ingrijorare de cresterea numarului de persoane din intreg judetul Vaslui infectate cu noul coronavirus, dupa ce mai multe localitati au trecut de pragul critic.

 "Cresterea numarului celor infectati pune o presiune greu de gestionat pe spitalele suport si pe personalul medical, acestia din urma fiind cei care, de la inceputul pandemiei, au fost prezenti in prima linie a ajutorarii semenilor lor. Una din datoriile cele mai de pret ale celor care traiesc conform preceptelor Evangheliei, in viata de zi cu zi, este iubirea fata de aproapele, manifestata nu declarativ, ci cat se poate de practic si concret, semnul cel mai evident fiind acum grija pentru sanatatea celuilalt, din aceasta derivand si sanatatea proprie. De la aproapele nostru vin si viata, si moartea, ne aminteste Sfantul Antonie cel Mare. Daca-l vom castiga pe aproapele, îl castigam pe Dumnezeu. Daca-l smintim pe aproapele, pacatuim impotriva lui Hristos. Rugaciunea pentru semenii nostri, sub forma cea mai completa, intrupata in Sfanta Liturghie, alaturi de atentia pentru nevoile celorlalti, intre care sanatatea este prioritara, dau masura conduitei crestine iubitoare si responsabile", se arata in comunicatul transmisde Episcopia Husilor.

Episcopia Husilor indeamna credinciosii sa respecte regulile sanitare impuse . "Indemnam staruitor ca fiecare sa acorde o atentie sporita recomandarilor sanitare de protectie impotriva virusului si a raspandirii lui. Ratiunea principala care sta la baza respectarii acestora este dragostea fata de aproapele si constiinta faptului ca sanatatea este un dar de la Dumnezeu, de care trebuie sa avem grija, ceea ce inseamna mai mult decat orice restrictie impusa", se mai arata in comunicat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img