vineri, 26 aprilie, 2024

Episcopia Husilor se mobilizeaza in plina epidemie de COVID-19

Distribuie:

Publicat:

In contextul epidemiei cu virusul COVID-19, in care se preconizeaza cresterea accentuata a numarului persoanelor care se pot afla in stare de carantina sau izolare la domiciliu, precum si a persoanelor varstnice care sunt in imposibilitatea de a se deplasa sau care prezinta multiple afectiuni cronice grave, Permanenta Consiliului Eparhial Husi a decis infiintarea unui Comitet de sprijin comunitar pentru cazurile sociale amintite, la nivelul Centrului Eparhial, a Protopopiatelor si a Parohiilor, care sa vina in sprijinul celor mentionati anterior, precum si pentru orice alt context de maxima necesitate sociala.

Astfel, la nivelul Centrului Eparhial, coordonator este desemnat parintele consilier Vladimir Beregoi, iar membri, parintele secretar eparhial Marin Tudorica si parintele inspector Dragos Trofin.            

Tot la nivel Eparhial, toti cei 42 de angajati ai Asociatiei Filantropia Ortodoxa Husi sunt implicati direct, la nivelul comunitatilor (Barlad, Husi, Ghermanesti, Falciu, Botesti) in ajutorarea celor vulnerabili in acest context, asigurand alimentele de baza si medicamentele pentru persoanele varstnice aflate in serviciul de ingrijire a centrelor, precum si a cazurilor semnalate de comitetele acum infiintate.

La nivel de Protopopiate (Vaslui, Barlad, Husi) s-a alcatuit un comitet coordonat de protopopul locului si constituit din protopop si alti trei preoti (1 mediul urban, 2 mediul rural), iar la nivelul fiecarei Parohii s-a infiintat un comitet de sprijin alcatuit din preotul paroh, cantaretul bisericesc si consilierii/voluntarii parohiali.

Preotii parohi vor colabora, pentru identificarea si sprijinul persoanelor aflate intr-una din categoriile de risc amintite, cu comitetul pentru situatii de urgenta constituit la nivelul Primariilor locale.

Scopul acestor comitete este sa identifice cazurile vulnerabile (persoane in varsta, nedeplasabile, persoane aflate in carantina sau izolare), sa raspunda solicitarilor acestora, asigurand alimentele de baza necesare sau alte nevoi stringente, si sa organizeze un plan concret de raspuns in timp util pentru acestea.

Impartirea ajutoarelor se va face cu respectarea tuturor normelor igienice prevazute de contextul actual.

Indemnam pe toti cei aflati in categoriile de risc amintite sau cei care au cunostinta de astfel de persoane, sa apeleze cu incredere si deplina responsabilitate la numerele de telefon enumerate la finalul comunicatului.

In aceasta perioada preotii ofera credinciosilor asistenta religioasa in biserica si la domiciliu – la cerere.

Vizita pastorala generala anuala (Molitfa Pastilor), care se face conform traditiei locului, la casele credinciosilor, nu se va mai efectua.  

Reiteram indemnul de a spori rugaciunea si faptele bune si de a nu ne pierde linistea si credinta in Dumnezeu, stari pe care trebuie sa ne straduim sa le transmitem tuturor celor cu care intram in contact.

Numere de contact:

Centrul Eparhial Husi:

Pr. Vladimir Beregoi: 0746.894.280

Secretariat : 0767.470.048

Protopopiatul Vaslui:

Pr. Adrian Chirvasa: 0740.657.576

Protopopiatul Husi:

Pr. Marius Catalin Antohi: 0769.223.070

Protopopiatul Barlad:

Pr. Vasile Laiu: 0769.223.073

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img