News Flash:

Episcopul Corneliu, chemat la judecata. Mai este oare demn de functia de EPISCOP ?

18 Iunie 2015
4715 Vizualizari | 0 Comentarii
PS Corneliu,Episcopul Husilor este implicat in tot mai multe scandaluri. Tot mai multe voci bisericesti il contesta pe CORNEL ONILA   (Corneliu Barladeanu); fostilor preoti li se alatura si zeci de oameni din diferite parohii ale judetului Vaslui, care acuza practicile dupa care Preasfintitul husean pastoreste.

Potrivit anchetatorilor, fostul preot al Parohiei Bousori, din comuna vasluiana SOLESTI, acuza faptul ca prin decizia 151 din 11/11/2009, Preasfintitul Corneliu, Episcop al Husilor a decis in mod ilegal suspendarea contractului sau de munca pana la finalizarea cercetarii sale disciplinare.  Acesta il acuza pe episcopul husean de fals. Procurorii au clasat plangerea fostului preot, insa acesta s-a adresat CURTII DE APEL IASI, cerand judecatorilor reluarea anchetei. Pana in acest moment, judecatorii au dispus de doua ori reluarea cercetarilor, insa solutiile au fost identice cu cele precedente.

 Fostul preot Ilie Nicolae Lucian s-a adresat procurorilor ieseni, insa plangerile sale au fost respinse. Ulterior, judecatorii au dispus refacerea anchetei, insa si a doua oara procurorii au dat castig de cauza Episcopiei Husilor si episcopului Corneliu.

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi precizeaza ca pe data de 23 aprilie 2014, s-a inregistrat o plangere formulata de petentul Ilie Nicolae Lucian, impotriva Episcopiei Husilor si a numitului Onila Cornel, episcop al Episcopiei Husilor, sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu si fals intelectual.

Pana in prezent, judecatorii au admis de doua ori plangerile fostului preot Ilie, insa, dupa reluarea cercetarilor, procurorii au dat aceleasi solutii de netrimitere in judecata, ultimele la sfarsitul anului trecut. Pe 9 octombrie, Curtea de Apel Iasi a admis plangerea preotului impotriva Episcopului Corneliu, dosarul fiind retrimis pe Parchet. Pe 7 decembrie, Curtea de Apel Iasi ”admite plangerea formulata de petentul I. N. L. impotriva ordonantei nr. 160/P/2014 din data de 30.04.2014 data de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi, pe care o desfiinteaza. Trimite cauza la Parchetul pe langa Curtea de Apel Iasi pentru a se pronunta si cu privire la plangerea formulata de petent impotriva Episcopiei Husilor.”. Pe 26 iunie, magistratii ieseni urmeaza sa stabileasca daca vor decide din nou reluarea anchetei in acest caz.

cornel onila
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1069 (s) | 34 queries | Mysql time :0.047354 (s)