News Flash:

Episcopul Covasnei si Harghitei: Imbracati haina neamului romanesc, cu tricolorul la brau

6 Aprilie 2015
1407 Vizualizari | 0 Comentarii
Episcopul Covasnei si Harghitei, PS Andrei, care a oficiat, duminica, slujba de Florii la manastirea de la Izvoru Muresului, i-a indemnat pe crediciosii ortodocsi romani din cele doua judete sa imbrace "haina neamului romanesc" in zilele de sarbatoare.

"Daca vechii evrei isi ridicau palmierul ca simbol al drapelului identitatii lor, noi, crestinii de astazi, in jurul bisericii si in jurul Mantuitorului nostru Iisus Hristos, la poala Crucii lui Hristos nu putem sta decat imbracati in haina neamului romanesc, in straiele noastre nationale, avand tricolorul la brau, semn al supunerii si al identitatii noastre in fata Mantuitorului, care, cu siguranta, cand ne vom prezenta in fata Dreptului Judecator, ne va intreba in limba romana: «Ce ai facut, iubite frate, pe pamant»?", a spus credinciosilor PS Andrei.

In timpul predicii, inaltul ierarh le-a vorbit credinciosilor despre istoricul sarbatorii Floriilor, ce apartine secolului al IV-lea, in cinstea ei alcatuind predici inca din acea perioada Sfantul Epifanie de Salamina si Sfantul Ioan Gura de Aur.

"Biserica noastra drept-maritoare aduce, istoric vorbind, sarbatoarea aceasta pana in secolul nostru", a punctat episcopul ortodox al Covasnei si Harghitei, intarindu-si afirmatiile cu o multime de citate din scrierile sfinte.

"Sarbatoarea Floriilor vrea sa ne arate ca trebuie sa il primim pe Hristos in sufletele noastre, iar la fel ca cei care si-au asternut hainele la Ierusalim, cu ramuri de finic, noi sa purtam in mainile noastre slabe, pacatoase, maslin, salcie si florile duhovniciei, pe care le asternem ca virtute a noastra dobandita in aceasta perioada a Postului Mare. Avandu-l pe Hrisos in viata noastra, ne vom invrednici de o impreuna-vietuire cu El in viata cea vesnica, ne vom invrednici de Ierusalimul cel ceresc, a carei lumina este Hristos, caci, asa cum Sf. Ioan Evanghelistul in Cartea Apocalipsei ne invata, «noapte nu va fi acolo pentru cei care traiesc cu Hristos»", a conchis PS Andrei.

In cadrul Sfintei Liturghii, PS Andrei a hirotonit un preot, iar diaconul Ovidiu Muresan a fost ridicat la rangul de arhidiacon.

La finalul slujbei de Florii, credinciosii au fost invitati la o agapa crestineasca, in incinta manastirii.

La slujba de Florii de la Manastirea "Adormirea Maicii Domnului", din localitatea harghiteana Izvoru Muresului, au participat aproximativ 500 de de credinciosi.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1432 (s) | 23 queries | Mysql time :0.052472 (s)