News Flash:

Episcopul Husilor a participat la hramul Manastirii Pangarati din judetul Neamt-FOTO

10 Septembrie 2014
4613 Vizualizari | 1 Comentarii
In calendarul Bisericii Ortodoxe Romane au fost pomeniti duminica, 7 septembrie 2014, Sfintii Cuviosi Simeon si Amfilohie de la Pangarati. Acesti doi sfinti, canonizati de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane in anul 2008, sunt ocrotitorii Manastirii Pangarati, care si-a sarbatorit in aceasta zi cel de-al doilea hram. Foarte multi credinciosi din zona Neamtului au participat la acest moment de sarbatoare incununat de Sfanta Liturghie, oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Ilarion, Mitropolit de Volokolamsk, Presedintele Departamentului pentru relatii externe bisericesti al Patriarhiei Moscovei, impreuna cu Inaltpreasfintitul Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, si Preasfintitul Parinte Corneliu, Episcopul Husilor.


Duminica, 7 septembrie 2014, Manastirea Pangarati din judetul Neamt a avut cel de-al doilea hram. Credinciosii prezenti la sarbatoarea asezarii monahale au participat cu evlavie la Sfanta Liturghie oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Ilarion, Mitropolit de Volokolamsk, Presedintele Departamentului pentru relatii externe bisericesti al Patriarhiei Moscovei, impreuna cu Inaltpreasfintitul Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, si Preasfintitul Parinte Corneliu, Episcopul Husilor, inconjurati de un impresionant sobor de preoti si diaconi. Raspunsurile liturgice au fost date de o parte dintre membrii Corului „Byzantion“.

„Dumnezeu L-a trimis pe Fiul Sau nu ca lumea sa fie judecata, ci ca ea sa fie salvata“


Dupa citirea Evangheliei, IPS Parinte Ilarion a rostit un cuvant de invatatura, in care a vorbit despre iubirea lui Dumnezeu fata de oameni: „Dumnezeu a iubit lumea si L-a trimis pe Fiul Sau cel Unul Nascut pentru ca oamenii, prin El, sa aiba viata vesnica. Nu mania lui Dumnezeu L-a facut pe Dumnezeu sa-si trimita Fiul in lume, ci dragostea Lui fata de lume, fata de fiecare dintre noi in parte. Prin Fiul lui Dumnezeu, fiecare dintre noi avem posibilitatea sa ne mantuim. Iata de ce noi venim la biserica, participam la Sfanta Liturghie si ne impartasim cu Tainele Sfinte ale lui Hristos, prin care ne unim cu Dumnezeu atat duhovniceste, cat si trupeste, in toata fiinta noastra. Dumnezeu L-a trimis pe Fiul Sau nu ca lumea sa fie judecata, ci ca ea sa fie salvata. Aceasta iubire dumnezeiasca ne uneste intr-un mod cu totul suprafiresc; noi venim la biserica nestiindu-ne unii pe altii, straini unii de altii, insa Dumnezeu ne uneste prin firile nevazute ale acestei iubiri. Ii multumim lui Dumnezeu ca ne-a iubit cu aceasta iubire si Il rugam ca in popoarele noastre niciodata sa nu inceteze credinta“.

La finalul slujbei, IPS Parinte Mitropolit Teofan a multumit tuturor celor prezenti pentru participarea la sarbatoarea Manastirii Pangarati si a subliniat modul in care crestinii de astazi isi pot arata cinstirea fata de Sfintii Simeon si Amfilohie: „Cum se arata cinstirea noastra fata de Sfintii Simeon si Amfilohie? Nu trebuie doar sa privim la chipurile lor luminate, ci trebuie sa preluam si sa prelungim in viata noastra inima lor curata, sufletul lor sfant si mintea lor luminata, primind duh, har si binecuvantare. Nu trebuie sa ne indepartam prea mult de viata pe care au dus-o acesti sfinti bineplacuti lui Dumnezeu, ci trebuie sa pasim pe urmele lor, precum si ei au pasit pe urmele sfintilor parinti, iar acestia pe urmele sfintilor apostoli“.

La finalul Sfintei Liturghii, staretul Manastirii Pangarati, arhim. Petroniu Marin, a multumit ierarhilor si preotilor prezenti pentru impreuna-rugaciune la sarbatoarea ocrotitorilor obstii monahale pe care o pastoreste, dupa care toti credinciosii au participat la o agapa.

Sursa: Editia de Moldova a Ziarului Lumina

Galerie Foto

hram-manastirea-pangarati_foto-tudorel-rusu-4
7 septembrie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Cornelus  | #593
P F CORNELIU? un mare hot !!
Adauga comentariu

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1069 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029179 (s)