vineri, 19 aprilie, 2024

Episcopul Husilor a vizitat asezamantul social de la Falciu

Distribuie:

Publicat:

 

Vizita a Preasfintitului Parinte Ignatie, Episcopul Husilor, la Asezamantul Social "Sf Ierarh Nicolae "din Falciu. Aici a fost inaugurata noua bucătărie, amenajată și dotată cu toate cele necesare funcționării de către Episcopia Husilor, Asociația Filantropia Ortodoxă Husi, Primăria Falciu, Parohiile Ortodoxe Bristol și Northampton- Marea Britanie și oameni cu suflet mare. Aici se va pregăti mâncarea pentru copiii și bătrânii ocrotiți in Asezamant. De asemenea, Preasfintitul Ignatie a sarbatorit-o pe Denisa, o mică beneficiară a Asezamantului.

 

Asociația „Filantropia Ortodoxă Huși” a inaugurat la finalul anului trecut Așezământul Social „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Fălciu. “Instituția dispune de două module de asistență socială cu 50 de beneficiari, un Centru de zi pentru 25 de copii și un Serviciu de îngrijire la domiciliu pentru 25 de persoane vârstnice” a declarat părintele Vladimir Beregoi, consilierul economic și social al Episcopiei Hușilor, președinte al Asociației „Filantropia Ortodoxă Huși”. Așezământul Social a fost înființat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și va funcționa în parteneriat cu Consiliul Local Fălciu, cel care a pus la dispoziție spațiul în care se vor desfășura activitățile, și Consiliul Județean Vaslui.

 

Asezamintele sociale sunt singura sansa la supravietuire pentru copiii proveniti din familii sarace sau pentru batranii bolanvi si singuri. In anul 2018, intr-un judet in care politicienii fura pe rupte, iar Directia pentru Protectia Copilului este jefuita de personaje dubioase si directori competenti, este nevoie de implicarea unor oameni cu suflet pentru ca cei batuti de soarta sa primeasca un ajutor.

 

 

Proiecte indraznete ale Preasfintitului Ignatie

Episcopia Husilor nu vrea ca sufletele greu incercate sa ajunga pe strada, la cersit, asa ca a alocat bani pentru infiintarea a patru asezaminte sociale, unde are grija de cei necajiti. Micutii sunt ajutati la lectii si primesc mereu o masa calda. “Este un moment de mare bucurie pentru Episcopia noastră, pentru că am reuşit să inaugurăm aceste centre. Una din grijile constante ale Bisericii este cea pentru copii şi pentru persoanele aflate în dificultăţi materiale. Tot ceea ce facem pentru ei, facem pentru Dumnezeu. Prin copii, Îl vedem pe Hristos.

În Biserică, filantropia, atitudinea de dragoste faţă de cei care au nevoie de ajutorul nostru, capătă valenţe veşnice. Noi, tot ceea ce facem, orice activitate socială, orice gest de dragoste, avem această conştiinţă, că le facem pentru veşnicie! Nu le facem pentru a ieşi în evidenţă sau pentru a câştiga vreun capital de imagine, ci pentru că aceasta este menirea noastră prin excelenţă, de a veni în sprijinul celor sărmani! Noi întreprindem toate aceste activităţi sociale cu o intenţie foarte precisă: să Îl aşezăm pe Hristos, valorile evanghelice, în sufletele copilaşilor şi ai beneficiarilor acestor Centre. Susţinerea şi încurajarea elevilor cu rezultate meritorii la învăţătură acordându-le burse în bani, este una din prioritatile noastre. De asemenea am demarat construirea unei case pentru o familie săracă, căreia i-a ars integral locuința, cu intenţia precisă de a generaliza un proiect caritabil de construire de case pentru familii cu mulţi copii, intitulat „Bucuria e acasă”. Alte prioritati ar fi oferirea unor ajutoare (alimente şi haine) mai multor familii nevoiaşe din mediul rural, instituind mai multe parteneriate social-filantropice cu parohii ortodoxe româneşti din străinătate; sprijinirea mai multor elevi confruntaţi cu probleme sociale serioase prin oferirea de ghiozdane şi rechizite şcolare la început de an şcolar; vizitarea şi acordarea unui ajutor financiar mai multor aşezăminte sociale”, a declarat PS Ignatie, episcopul Husilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img