sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Episcopul Husilor de 8 Martie : Femeia ca dar, frumusete si iubire din lumea lui Dumnezeu

Distribuie:

Publicat:

Este Ziua Internationala a femeii. In mod instantaneu devenim draguti, siroposi si extrem de binevoitori cu toate femeile din lume, din trecut si din prezent, din universul nostru familial.

Ne punem pe treaba si redactam mesaje frumos ticluite, care sa puna in evidenta profilul socio-spiritual al femeii din toate timpurile si toate locurile.

Aproape toti barbatii devin sensibili si se trezesc coplesiti de delicatetea si gingasia fara de margini si invadanta a femeilor din viata lor. Pret de o zi, femeia din inima si mintea fiecarui barbat este confiscata pentru a i se aduce osanale si pentru a i se arata gratitudinea fata de imensa contributie adusa la istoria umanitatii.

Ca printr-o minune toate femeile devin imaculate si demne „de tot respectul din lume”, iar barbatii se metamorfozeaza, pe durata a 24 de ore, in „feministi” cu acte in regula.

Pe toate retelele de socializare curge foarte multa dragoste si atentie, incat ai impresia ca, in sfarsit, s-a incheiat lupta de clase dintre sexe, instaurata si propovaduita, cu aplomb sacerdotal, de cruciatii ideologiei progresiste.

Avand in minte aceasta imagine edulcorata despre femeie, ma intreb in sinea mea: nu cumva este o forma de a ne minti constiinta ca perceptia noastra morala, a barbatilor, despre femei este liniara, cand, de fapt, este profund nedreapta, sinusoidala si fracturata?

Un episcop crestin libanez, George Khodr, afirma urmatoarea butada: „spune-mi ce gandesti despre femeie, ca sa iti spun cine esti”.

Daca ne plimbam putin prin mentalul subconstient al barbatului, vom descoperi ca nu este chiar asa de bland si condescendent cu femeile, atata vreme cat actiunile sale pot fi intr-o relatie de afinitate subliminala cu spusele lui Nietzsche: femeia „este o a doua mare greseala a lui Dumnezeu”; sau cu spusele lui Toma d’Aquino, care credea ca femeia „este un barbat ratat”; sau cu duhul zicalelor din folclor: „mester e dracul, dar poate sa-l insele oricand femeia”; „femeia judeca si pe dracul, si-l scoate dator”; sau cu sintagmele arhi-cliseizate: „femeia este veriga sau sexul slab(a)”; „in spatele unui barbat de succes sta o femeie puternica”, care developeaza minciuna ca femeia trebuie sa stea tot timpul in umbra barbatului, chiar si atunci cand succesul i se datoreaza in mare masura.

Toata aceasta mentalitate are drept efecte fatale si distructive dispretul fata de femeie, maltratarea si abuzarea lor, misoginismul convertit in agresivitate domestica, feminism ca ideologie care statueaza, conceptual si in mod insidios, misandria, traficul de femei si mai ales o lupta crancena a secularistilor pentru egalitatea orbeasca si marxista intre sexe, care are drept finalitate sustinerea unor interese sau drepturi de grup in detrimentul dreptului persoanei, indiferent de sex, precum si „fluidizarea” si relativizarea datelor biologice naturale in date intersanjabile intre cele doua sexe, conceptualizate pompos si mincinos in ideologia gender.

Antidotul la schimonosirea chipului socio-spiritual al femeii este conceptia crestina despre femeie ca dar, frumusete si iubire din darul, frumusetea si iubirea lui Dumnezeu.

In ceea ce priveste modul de a intelege taina inefabila a femeii, un barbat crestin autentic nu va putea face abstractie niciodata, fara sa aiba profund inradacinate in adancul fiintei si constiintei sale cuvintele Sfantului Apostol Pavel: „Barbatilor, iubiti pe femeile voastre, dupa cum si Hristos a iubit Biserica si S-a dat pe Sine pentru ea (…). Asadar, barbati sunt datori sa-si iubeasca femeile ca pe propriile lor trupuri. Cel ce-si iubeste femeia, pe sine se iubeste. Ca nimeni vreodata nu si-a urat trupul; dimpotriva, fiecare il hraneste si-l incalzeste precum si Hristos Biserica” (Efeseni 5, 25, 28-29).

De aceea, in spiritul celor mai de sus, un barbat crestin nu va putea niciodata lovi o femeie, pentru ca se loveste pe sine insusi; nu va putea niciodata sa o urasca, pentru ca se va uri pe sine insusi; nu va putea niciodata sa intre in competitie ideologica pentru a o face sa se simta egalul lui, pentru ca sunt una, neavand nevoie de a egaliza ceea ce este complementar si echilibrat prin harul Tainei Nuntii; niciodata nu va injosi o femeie pentru ca se injoseste pe sine insusi.

Prin urmare, orice barbat care abdica de la iubirea, respectul, gingasia si tandretea pe care le datoreaza fiintial femeii, se transforma in fiara si calaul propriului dar, precum si in ucigasul propriului dor spre lumina si spre implinire interioara.

Doamne, inmulteste barbatii care sa intrupeze, prin viata si comportamentul lor, adevarul ca femeia mama, sora, bunica si prietena este dar, frumusete si iubire din darul, frumusetea si iubirea lui Dumnezeu.

La multi ani, plini de Domnul, tuturor femeilor din viata noastra, la care ar trebui sa ne raportam ca la darul, frumusetea si iubirea din darul, frumusetea si iubirea lui Dumnezeu. Doar in felul acesta feminismul, misoginismul, genderismul si misandria devin complet defazate, inutile si demne de a fi aruncate la cosul de gunoi al istoriei.

Articol semnat de Preasfintitul Parinte Ignatie, Episcopul Husilor .

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img