vineri, 29 martie, 2024

Episcopul Husilor recomanda enoriasilor sa inchida televizoarele si retelele de socializare

Distribuie:

Publicat:

Episcopul Husilor, PS Ignatie, odata cu oficierea slujbei Vecerniei de dinaintea Postului Pastelui, i-a indemnat pe credinciosi, sa inceapa prima saptamana de post cu renuntarea la canalele media.

"Sa incercam sa renuntam macar la cate un pacat care simtim ca ne domina. Bine ar fi ca in aceasta prima saptamana, de intensa rugaciune, sa inchidem televizoarele si toate retelele de socializare si sa vedem cat de dependenti suntem de toate aceste lucruri. Este o masura duhovniceasca, sa vezi unde te afli, unde te situezi. Atentie si la postul launtric, la postul inimii!", a transmis PS Ignatie.

Episcopul le-a vorbit credinciosilor si despre iertare, explicand ca una dintre conditiile primordiale ale postirii este iertarea, insa fara ca aceasta sa fie una conditionata.

"Textul evanghelic ne sugereaza ca Dumnezeu ne daruieste iertarea cu o singura conditie: sa avem si noi capacitatea de a darui iertarea semenilor nostri. Cu alte cuvinte, Dumnezeu asteapta ca mai intai noi sa iertam pe semenii nostri, iar mai apoi El sa ne daruiasca iertarea. Intelegerea aceasta este una total gresita! Dumnezeu nu iarta conditionat! El nu este ca noi oamenii, noi punem conditii! Noi ne-am obisnuit sa iertam si sa transmitem celui care ne-a gresit ca ii facem un mare favor si impunem conditii! Sau, cand vine cineva sa isi ceara iertare de la noi, avem toata grija sa ii insiram toate greselile pe care le-a facut. Este o iertare care are in spate o razbunare (…)Sunt multe momente, in traiectul vietii noastre pamantesti, in care nu avem puterea sa iertam, si, totusi, Dumnezeu ne da un har care te ajuta sa te depasesti pe tine insuti, sa-ti depasesti neputinta si sa daruiesti iertarea", a spus episcopul Husilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img