vineri, 19 aprilie, 2024

Erdei Doloczki Istvan i-a cerut lui Mișa să retragă ordonanța privind split TVA

Distribuie:

Publicat:

Deputatul UDMR Erdei Doloczki Istvan i-a cerut, luni, ministrului de Finanțe Ionuț Mișa să retragă ordonanța privind split TVA.

“Timpul acordat este prea scurt pentru a îmi permite să fac o analiză completă a Ordonanței Guvernului nr. 23/2017, dar totuși este suficient să vin cu următoarea propunere: retrageți ordonanța. Știm că în România colectarea TVA lasă mult de dorit, suntem convinși că trebuie luate măsuri pentru a elimina această sincopă, dar nu printr-o măsură care are consecințe nefaste cum ar fi: IMM-urile vor fi împovărate, pentru sume mici vor suporta costuri exorbitante de administrare a conturilor și de efectuare a plăților, nemaivorbind de penalități în caz de eroare și de sume însemnate blocate, costuri indirecte foarte ridicate, actualizarea softurilor contabile, cheltuieli suplimentare cu forță de muncă, costuri de deplasare, timp pierdut”, a declarat deputatul UDMR în cadrul dezbaterilor din plenul Camerei Deputaților pe tema split TVA, la care a fost invitat ministrul Ionuț Mișa.

El a adăugat că organizarea actuală a Trezoreriei “face imposibilă preluarea sarcinilor ce decurg prin aplicarea actului normativ” privind split TVA și nici ANAF “nu pare pregătită” să administreze problemele apărute în urma intrării în vigoare a ordonanței.

“Știm din istoria recentă a ANAF că reorganizarea sa a fost un coșmar pentru foarte mulți contribuabili mici și mijlocii. Având în vedere că plata defalcată a TVA creează mai multe probleme decât oferă soluții, UDMR este în asentimentul mediului de afaceri și solicită renunțarea la acest mecanism, iar dacă proiectul va fi în continuare promovat, UDMR va vota împotriva legii de aprobare a ordonanței”, a adăugat Erdei Doloczki Istvan.

Ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, a fost invitat în plenul Camerei Deputaților la dezbaterea “Ora Guvernului”, cu tema “Split TVA — amenințare la securitatea economică a României”, organizată la propunerea grupului parlamentar al PNL.

AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img