marți, 16 aprilie, 2024

Erdogan joacă la dublu: Înainte să plece în SUA, președintele anunță Turcia vrea alături de Rusia, China și India în OCS

Distribuie:

Publicat:

Președintele Tayyip Erdogan a declarat că vizează aderarea Turciei, membră a NATO, la Organizația de Cooperare de la Shanghai (OCS), a declarat sâmbătă radiodifuzorul NTV și alte mass-media, potrivit Reuters.

El s-a adresat reporterilor după ce a participat la summitul OCS din Uzbekistan, înainte de a se îndrepta spre Statele Unite.

"Relațiile noastre cu aceste țări vor fi mutate într-o poziție mult diferită cu acest pas", a declarat Erdogan.

Când a fost întrebat dacă se referea la aderarea la SCO, el a răspuns: "Bineînțeles, acesta este obiectivul".

Turcia este în prezent un partener de dialog al OCS, ai cărei membri sunt China, Rusia, India, Pakistan, Iran, Kârgâzstan, Tadjikistan, Kazahstan și Uzbekistan.

Pe fondul discuțiilor bilaterale din cadrul summitului, Erdogan a avut discuții cu președintele rus Vladimir Putin, iar Erdogan a declarat că Turcia și Rusia au ajuns la un acord care să rezolve o dispută privind o centrală nucleară care se construiește la Akkuyu, în sudul Turciei.

NTV a relatat că Erdogan a declarat că antreprenorul turc IC Ictas a fost reintegrat în proiect, confirmând comentariile făcute vineri de două surse pentru Reuters.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img