vineri, 29 martie, 2024

Eroii martiri, comemorati la Vaslui-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Ca in fiecare an, Monumentul Eroilor Revolutiei Romane din 1989 din Cimitirul ”Eternitatea” a fost locul in care s-a desfasurat festivitatea de depunere de coroane in memoria celor decedati in decembrie 1989. Alaturi de Primaria Vaslui si Consiliul Judetean, reprezentantii ai institutiilor deconcentrate, cadre militare si reprezentanti ai asociatiilor de revolutionari s-au aflat prefectul Isabel BOGDAN si subprefectul Mircea GOLOGAN.

In programul manifestarilor au fost incluse oficierea serviciului religios ȋn memoria eroilor martiri, alocutiuni ale oficialitatilor locale si judetene, depuneri de coroane de flori de catre reprezentatii institutiilor publice si ai celorlalte organizatii invitate, defilarea si prezentarea onorului de catre Detasamentul de Onoare.
         
”Inceputa in Timisoara, si continuata in intreaga tara, Revolutia din decembrie 1989 a fost radicala, cu sacrificii umane, pentru inlaturarea vechiului regim. Istoria si sangele varsat ne obliga sa recunoastem insemnatatea zilei de 22 Decembrie, una in care istoria si destinul poporului roman au suferit o cotitura radicala, poporul roman alegand libertatea. Astazi, la 27 de ani de la Revolutie,  datorita lor, revolutionarilor, putem afirma cu mandrie ca traim intr-o Romanie demna, membra cu drepturi depline a Uniunii Europene si partener de incredere al NATO. Pe 22 Decembrie am ales sa fim liberi, dar am ales in acelasi timp si reversul medaliei, responsabilitatea de a ne folosi libertatea, responsabilitatea de a decide, inclusiv responsabilitatea de a ne ingriji singuri de vietile noastre. Sa-i cinstim, asadar, pe eroii nostri vasluieni care si-au dat viata pentru ca noi sa traim astazi ca un popor liber, fara destine ingradite! In calitate de prefect al judetului Vaslui, doresc sa-mi exprim compasiunea si atasamentul fata de familiile eroilor Revolutiei din decembrie 1989. Pentru ca se apropie Sarbatoarea Craciunului, va doresc tuturor sarbatori fericite si Dumnezeu sa ne ajute!”, a declarat prefectul judetului Vaslui, Isabel BOGDAN.

       Festivitatile au fost organizate de Institutia Prefectului – Judetul Vaslui, Consiliul Judetean Vaslui si Primaria Municipiului Vaslui, cu sprijinul Centrului Militar Judetean Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img