miercuri, 24 aprilie, 2024

Eroul Alin Vorniceanu a alergat 24 de ore pe stadionul din Copou, pentru o cauza nobila – FOT

Distribuie:

Publicat:

Chiar daca nu a gazduit un meci de fotbal, arena din Copou a fost în centrul atentiei în acest week-end. Si asta datorita lui Alin Vorniceanu, un tanar iesean, fost sportiv de performanta care a decis sa alerge 24 de ore pentru o cauza nobila. 

Poate parea greu de crezut, dar gestul sau a starnit o emotie cat pentru zeci de meciuri de fotbal pe stadionul din Copou. Fiecare kilometru din cei aproape 200 parcursi timp de 24 de ore a fost trait la cote intense de catre cei prezenti în Copou, chiar si pentru cateva minute. 

Alin a luat startul în „Maratonul Sperantei” sambata dimineata, la ora 10.00, iar timp de 24 de ore, pe tot parcursul zilei si al noptii a avut sustinerea a sute de ieseni. Multi i-au fost alaturi de pe margine, cu încurajari si aplauze, iar altii au alergat cot la cot cu el pe pista stadionului. Cat au putut. O tura de stadion, zece ori 12 ore, cum a fost cazul unui alt ultramaratonist iesean, Doru Munteanu. 

De asemenea, mesajele de sustinere pentru Alin si pentru Mihaela, fetita bolnavapentru care Alin a facut acest gest, au curs fara încetare. Dupa 24 de ore intense, foarte grele, Alin a încheiat cursa în uralele celor prezenti. Zeci de oameni simpli, sportivi, membri ai staff-ului lui Alin s-au adunat de dimineata la stadion si l-au încurajat pe Alin sa-si sustina cauza pana la capat. Iar momentul final, cand Vorniceanu a parcurs ultima suta de metri alaturi de fetita bolnava, a fost plin de emotie, multi dintre cei prezenti avand ochii în lacrimi, în frunte cu eroul Alin. 

“Sunt epuizat, nu m-am gandit ca va fi atat de greu, dar ma bucur ca totul este bine si ca am terminat cursa. Le multumesc tuturor celor care au fost alaturi de mine si de Mihaela, pentru ea am facut acest gest. Cei care sunt în putere si o pot ajuta, sa fie alaturi de ea. Le multumesc tuturor celor care au fost aici, colegilor, staff-ului. Am mai facut opriri, mi s-au pus benzi, dar ma bucur ca am dus cursa la bun sfarsit si este totul bine. Au fost momente foarte grele, în special dupa miezul noptii, mintea îmi juca feste, dar am trecut cu bine peste. Acum urmeaza o recuperare, criosauna, iar de luni, la serviciu”, a declarat Alin Vornceanu, la scurt timp dupa maratonul de 24 de ore. 

Actiunea caritabila a fost organizata de “Kinetic Pro Move”, împreuna cu Asociatia „Tara Tinerilor Uniti”, iar în urma acestui maraton s-a strans suma de 9188 de lei, doar din donatii în urna mobila. Banii vor fi donati familiei Mihaelei, o tanara de 17 ani care sufera de epidermoliza buloasa, o malformatie congenitala care se manifesta prin aparitia, la nivelul pielii, a unor formatiuni de fluide. 

Cei interesanti mai pot face donatii în contul deschis la banca Transilvania: RO76BTRLRONCRT0254584004

sursa foto: Catalin Ghitescu

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img