News Flash:

ESCROCHERIE:Un barbat din Republica Moldova s-a dat drept tata pentru nepotul sau pentru a incasa alocatie in Romania

17 Mai 2016
2064 Vizualizari | 0 Comentarii
Un barbat de 35 de ani din Republica Moldova, care are si cetatenie romana, este acuzat de autoritati ca si-a inregistrat nepotul drept fiu la Evidenta Populatiei din Vaslui, obtinand astfel in mod ilegal, alocatie de stat pentru copil.

Mai exact, in anul 2012, barbatul a devenit tutore pentru nepotul sau minor in urma decesului mamei acestuia si un an mai tarziu, s-a prezentat la Primaria Vaslui cu duplicatul certificatului de nastere moldovenesc emis pe numele minorului, unde barbatul figura ca fiind tatal acestuia.

Ion Plamadeala, rezident in Vaslui, a obtinut de la autoritatile locale, un certificat de nastere, in baza duplicatului dar si a declaratiei pe propria raspundere.

Cu noul certificat, acesta s-a prezentat la Agentia de Prestatii Sociale Vaslui unde a solicitat alocatia de stat pentru minor, dar si la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor, unde a intocmit documentele pentru eliberarea pasaportului acestuia.

In baza documentelor false, ambele cereri au fost solutionate de catre autoritatile vasluiene, iar minorul a primit astfel alocatie timp de trei ani de zile dar si pasaport

In urma cercetarilor, barbatul a fost trimis in judecata sub aspectul savarsirii infractiunilor de instigare la fals material in inscrisuri oficiale, instigare la fals intelectual, uz de fals, fals in declaratii si inselaciune, dosarul aflandu-se pe rol la Judecatoria Vaslui.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1024 (s) | 24 queries | Mysql time :0.022797 (s)