vineri, 29 martie, 2024

Este familia Kennedy blestemată?

Distribuie:

Publicat:

Este familia Kennedy blestemată? Mai multe evenimente din istoria familiei Kennedy ne pot trimite cu gândul la un blestem ce se abate asupra acesteia.
Totul a pornit odată cu nuntă părinților lui John F. Kennedy din 1914 . Aceastia au avut nouă copii.  Mama lui JFK, Rosemary Kennedy, era chinuită de mai multe afecțiuni psihice iar istoricii spun că suferea și de retard mental. Astfel, în 1941, tatăl ei a fost sfătuit să își supună fiică unei lobotomii. Intervenția a avut efecte dezastruoase asupra femeii și i-a agravat starea. Până la moartea să din 2005, Rosemary a stat internată în ospicii, potrivit impactnews.ro.

Este familia Kennedy blestemată?

Cu mult înainte că JFK să între în politică, tatăl sau, Joseph Kennedy Sr., îl pregătea pe fiul sau cel mare, Joseph Kennedy Jr., pentru o carieră în politică. În august 1944, Joseph moare într-un accident aviatic, la numai 29 de ani.
A două moarte într-un avion care s-a prăbușit

La numai patru ani de la această tragedie, al patrulea copil al familiei Kennedy, Katheleen Kennedy, moare și ea, la 28 de ani, tot într-un accident aviatic în Franța.

JFK, asasinat

În 22 noiembrie 1963, președintele Americii, John F. Kennedy, al doilea copil al familiei, moare împușcat, în timpul unei campanii electorale pentru un nou mandat. Istoricii îl consemnează pe Lee Harvey Oswald că fiind cel care l-a ucis pe JFK.

Al doilea asasinat în familia Kenendy

La cinci ani după asasinarea președintelui, fratele sau, Robert F. Kennedy, la acea vreme senator de New York și candidat la alegerile prezidențiale, este împușcat pe 5 iunie 1968. Ucigașul sau este Sirhan Sirhan un extremist care nu era de acord cu faptul că Robert Kennedy era un susținător al Israelului.

Este familia Kennedy blestemată? Un accident aviatic și unul de mașină

În 1964, cel mai mic frate al lui JFK reușește să scape cu viață dintr-un accident aviatic. Edward „Ted” Kennedy nu s-a recuperat niciodată complet după fracturile suferite. Dar nenorocirile din viață să nu s-au oprit aici.

Pe 18 iulie 1969, după o noapte de petrecere, Kennedy plonjează cu mașină de pe un pod. Senatorul reușește să iasă din mașină și fuge de la locul accidentului lăsând-o pe femeia care se află cu el, Mary Jo Kopenche, blocată în mașină. Abia a două zi, autoritățile au reușit să-i scoată trupul neînsuflețit al femeii din apa.

A doua generație Kennedy

În 1984, „blestemul Kennedy” ajunge la următoarea generație.  David Kennedy, fiul lui Robert Kennedy nu a reușit niciodată să treacă peste faptul că tatăl sau a murit împușcat. În 1973, David a fost implicat într-un accident de mașină în urmă căruia a rămas dependent de analgezice. Astfel, pe 25 aprilie 1984, David este găsit mort într-o cameră de hotel din Palm Beach după o supradoza de calmante și cocaină.

Ghinion curat

Pe 31 decembrie 1984, Michael Kennedy, alt fiu al lui Robert Kennedy moare în timp ce jucă fotbal cu familia să. În timpul jocului, bărbatul de 39 de ani se lovește de un copac. Impactul îi este fatal.
Încă un accident aviatic
Pe 16 iulie 1999, John F. Kennedy Jr., fiul fostului președinte american, se urcă alături de soția și cumnata să la bordul unui avion de mici dimensiuni. În timp ce se aflau desupra oceanului Atlantic, pe timp de noapte, Kennedy pierde controlul aeronavei. Avionul se prăbușește și nimeni nu scăpa. Fiul președintelui avea 39 de ani la momentul accidentului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img