vineri, 29 martie, 2024

Este jale in spitalele din judetul Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Pacientii vin sa se trateze pentru o anumita afectiune, dar pleaca acasa cu mai multe. In ultimele luni au fost raportate in mod oficial zeci de cazuri ale unor persoane care s-au imbolnavit in spitale. Riscul de a contacta o afectiune noua odata ce intri in spital este de cele mai multe ori inevitabil. Lipsa igienei din unitatile sanitare este principala cauza pentru care pacientii ies din spital mai bolnavi decat intra.

”Nu este firesc sa te duci sa te tratezi de o boala de care stii ca suferi si sa pleci mai bolnav in loc sa te duci acasa sanatos. Se intampla de foarte multe ori ca sa te duci sanatos si sa pleci bolnav. Sistemul acesta sanitar este la pamant”, spun vasluienii.

Nu de putine ori s-a intamplat ca bolnavii vasluienii sa primeasca bonus de externare o infectie din spital.  Asta au patit zeci de pacienti vasluieni care au trecut pragul unitatilor sanitare din judet. Desi au sperat ca se vor face bine in spital acestia s-au trezit cu o boala noua.

 ”In cele patru unitati santiare cu paturi din judet se inregistreaza in fiecare an cel putin 70 de infectii nosocomiale”, se arata intr-un raport al DSP Vaslui.

 Din fericire anul trecut niciun pacient nu a decedat dupa ce a contactat o boala din spital. Saloane aglomerate, bacterii si lipsa dezinfectantilor. Sunt cateva din neregulile descoperite de expertii europeni in Sanatate care au verificat o serie de spitale din Romania, imediat dupa izbucnirea scandalului dezinfectantilor. Specialistii au venit si cu o recomandare vitala pentru sanatatea pacientilor – dezinfectantii sa se gaseasca langa fiecare pat, in toate spitalele din Romania.

„In UE se fac mai multe investigatii, explorari care sunt invazive si atunci ai mult mai multe infectii nosocomiale asociate investigatiei medicale. Daca se mentine o curatenie, o dezinfectie riguroasa eu zic ca e bine”, spune un medic epidiomiolog.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img