News Flash:

Este nevoie urgenta de 20 de medici la cea mai mare unitate medicala din judetul Vaslui

12 Iulie 2016
1342 Vizualizari | 0 Comentarii
Angajari masive la cel mai mare spital din judet, unitate sanitara care de ani de zile se confronta cu o lipsa acuta de personal. Nu mai putin de 20 posturi de medici vor fi scoase la concurs. Spitalul vrea sa angajeze patru medici urgentisti, un medic oncolog, un medic specialist in medicina interna, un medic gastroenterolog, un medic cardiolog, un medic specialitatea psihiatrie pediatrica, doi medici radiologi specialisti in imagistica medicala, un medic specialitatea obstetrica-ginecologie, un medic epidemiolog, un medic specialist in sanatate publica si management, un medic rezident in ultimul an specialitatea anestezie si terapie intensiva, un medic rezident in ultimul an specialitatea medicina legala, un medic specialist medicina de laborator, un medic rezident in ultimul an specialitatea diabet zaharat, un biolog si un farmacist.

La Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui s-a ajuns ca o asistenta sa supravegheze si 50 de bolnavi in tura de noapte, volumul de munca fiind de trei ori mai mare decat cel avizat de normativele legale. Intre timp, autoritatile centrale au gasit «solutia» pentru deficitul de personal: an de an, reduc numarul de paturi din spitale! La momentul de fata sunt cu aproape 100 de medici mai putini decat ar trebui conform normativelor. La asistente deficitul este de 30%. La Vaslui, un chirurg opereaza facand tot posibilul, uneori chiar si peste puterilor lui, ca sa salveze o viata de om, iar cand vine vorba de leafa primeste un salariu jenant. La toate acestea se adauga lipsa de respect. Atat din partea pacientilor cat si din partea unor persoane din conducerea unitatii sanitare. Vorbim de personaje invechite, cu o mentalitate cel putin ciudata. Personaje care nu au nicio viziune in ce priveste sistemul sanitar.

Astfel, pe langa faptul ca sunt bataia de joc a sistemului, medicii mai indura si alte mojicii. Probleme sunt sI in medicina primara din judetul Vaslui unde lipsurile se acutizeaza de la o luna la alta. Cabinete care se darama peste pacienti sau instrumentar invechit si lipsa aparaturii medicale performante sunt doar cateva dintre caracteristicinele negative ale medicinei primare. La toate acestea se adauga o alta mare problema: numarul insuficient de medici de familie. Nici spitalele nu au personal suficient pe posturile normate, motiv pentru care se descurca foarte greu. Este criza de medici si la Spitalul Municipal de Urgenta „Elena Beldiman” din Barlad, dar sI la Husi sI Murgeni. „In fiecare an, spitalele din judet scot la concurs posturi pentru medici specialisti. De multi ani suntem cu un numar redus de medici in specialitatile cardiologie, ATI, radiologie, diabetologie. Am constatat ca judetul nu este atractiv pentru ei. Sunt medici care nu se prezinta, sau care vin si stau foarte putin. Sunt medici care, atunci cand vin sa se angajeze, intreaba intai de unele facilitati”, a declarat Mihaela Vlada, director executiv al DSP. O alta problema este ca atunci cand vin sa se angajeze, medicii sunt umiliti de „doamnele” de la biroul de Resurse Umane. Sunt pusi sa stepte ore intregi pe la usi, ori purtati pe drumuri pentru cate o hartie. Dupa ce sunt luati peste picior si persiflati de cei care ar trebuie sa le faca foile de angajare, multi din doritori renunta si fug de rup pamantul. Nimeni nu vine sa lucreze intr-un spital din Vaslui ca sa fie bataia de joc a unor doamne care au ca principala indeletnicire sorbitulndin ceasca de cafea.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1035 (s) | 34 queries | Mysql time :0.046209 (s)