vineri, 26 aprilie, 2024

Este sigur să faci vaccinul anti-COVID la menstruație? Răspunsul medicului

Distribuie:

Publicat:

Vaccinul anti-COVID la menstruație nu reprezintă o contraindicație, spun medicii. Din contră, în cazul infecției cu noul coronavirus SARS-CoV-2, decizia de a nu face vaccinul anti-COVID crește riscul de a dezvolta complicații în ceea ce privește menstruația, dar nu numai.

În cazul în care te-ai programat pentru vaccinul anti-COVID la menstruație, nu amâna momentul de teama reacțiilor adverse. Nu există niciun motiv să reprogramezi vaccinarea anti-COVID, recomandă dr. Javeed Siddiqui, specialist în boli infecțioase.

„Menstruația nu este o contraindicație pentru vaccinarea anti-COVID. Numai persoanele care au antecedente de reacții alergice severe la vaccinuri ar trebui să se consulte cu un profesionist din domeniul sănătății pentru a lua măsurile de siguranță necesare”, spune medicul.

Vaccinul anti-COVID la menstruație: reacțiile adverse post-vaccin nu sunt mai puternice

Indiferent în ce zi a menstruației ești, nu trebuie să renunți la vaccinul anti-COVID. Toate vaccinurile împotriva coronavirusului aprobate până în prezent au fost testate riguros în privința siguranței și eficacității.

Riscul de a dezvolta forme severe de COVID-19 și de a avea tulburări menstruale după infecție este mult mai mare decât posibilele reacții adverse la vaccin.

Continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img