sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Este uimitor! 9 schimbari care apar in organismul tau dupa ce consumi 2 oua pe zi

Distribuie:

Publicat:

Ouale repezinta o sursa nutritiva exceptionala pentru organismul nostru. Conform studiilor recente, ouale au foarte multe beneficii, iar nutritionisti recomanda sa consumam doua oua in fiecare zi, scrie secretele.com.

Consumul de oua a dobandit in ultimii ani o reputatie nedreapta pentru ca galbenusurile ar fi bogate in colesterol. S-a ajuns sa se limiteze consumul la 2-5 oua pe saptamana.

Insa ultimele studii realizate de cercetatori arata ca daca consumi 2 oua pe zi in corpul tau se vor produce minuni. In plus, nu exista studii care sa limiteze consumul de oua doar la 2-5 pe saptamana.

Iata care sunt beneficiile consumului a doua oua pe zi:

1. Imbunatatesc memoria

Ouale contin colina, un compus cheie al fosfolipidelor, care ajuta la comunicarea dintre celulele creierului. Deficitul de colina duce la pierderea memoriei.

2. Imbunatatesc vederea

O alta proteina extrem de importanta, care se gaseste in oua, este luteina. Aceasta este necesara vederii. Un deficit de luteina poate duce la orbire.

3. Vitamina D

Ouale contin aceeasi cantitate de Vitamina D precum uleiul de peste. Ceea ce inseamna foarte mult! Vitamina D este necesara fixarii calciului in oase si dinti.

4. Complexul de B

Proteinele si vitaminele sunt necesare mentinerii sanatatii fibrei capilare si pielii. Complexul de B-uri contine biotina, un ingredient exceptional pentru organism. Fosfolipidele din oua elimina toxinele din ficat.

5. Reduc riscul aparitiei bolilor cardiovasculare

Contrar parerilor din popor, colesterolul ce se gaseste in oua este extrem de benefic organismului. Prezenta acizilor omega-3 reduce nivelul trigliceridelor si astfel scade riscul aparitiei bolilor cardiovasculare.

6. Te ajuta sa slabesti

Daca mergi la sala sau faci sport, este foarte important sa consumi oua, deoarece iti vor prelungi senzatia de satietate si astfel vei fi mai putin tentat sa consumi alimente nesanatoase.

7. Scad riscul dezvoltarii cancerului

Prezenta colinei ajuta de asemenea la distrugerea celulelor canceroase din organism. Un studiu realizat recent a demonstrat faptul ca ouale poate preveni dezvoltarea cancerului mamar.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img